08 juli 2019

Den bästa sommarenDen bästa sommaren (2000) | ★★★★✩

Den bästa sommaren utspelar sig 1958 i den lilla byn Molkom i Värmland. Mårten och Annika ska vara sommarbarn hos den stränga begravningsentreprenören Yngve Johansson. Varje år har han tagit emot sommarbarn, men det har inte gått så bra. Barnen tycker till en början inte om Yngve som inte verkar vara särskilt förtjust i barn överhuvudtaget.
Med tiden börjar Mårten och Annika tycka om varandra mer och mer, och när de börjar i sommarskolan möter de den snälla men mycket ensamma lärarinnan fröken Svanström. Så småningom mjuknar Yngves hjärta och barnen börjar förstå att han egentligen inte är sådär sträng och hård som han verkar på ytan.
Det blir en spännande sommar som kommer att förändra deras liv för all framtid.

Medverkande:
Kjell Bergqvist, Rebecca Scheja, Anastasios Soulis, Cecilia Nilsson, Brasse Brännström

Regi: Ulf Malmros | Genre: Drama, Familj, Komedi | Längd: 1 t 27 min

Kommentar:
När passar det bättre att recensera denna filmen om inte mitt i sommaren? Denna folkkära, svenska klassiker är så bra på alla vis. Miljöerna, skådespelarna och karaktärerna är så härliga. Välspelad, rolig och charmig. En stark fyra, denna kan jag se många gånger om. Den är nästan en favoritfilm.

Tyvärr så kunde jag inte hitta någon trailer för filmen men hela filmen finns att se på SVT Play i några dagar till, så passa på!


1 kommentar:

Följ mig på Instagram @johanna.berglund