04 december 2018

Lucka 4: Julen i SVT

SVT önskar god jul.
SVT:s TV-tablå är även denna julen fullproppad med en massa traditionella julklassiker, julfilmer, premiärer och årskrönikor. Här i julkalenderns fjärde lucka går jag igenom några av de, och främst då de som intresserar mig själv.

Årets julkalender Storm på Lugna Gatan är i full gång och idag är det dags för det fjärde avsnittet. I år vill jag se det årliga luciatåget på TV. Jag missar det alltid, men denna luciamorgon ska jag stiga upp minsann! Förra årets julafton-film, En underbar jävla jul, visas i år igen men denna gången den 22 december. Klockan tre på julafton får vi som vanligt träffa Kalle Anka och hans vänner, följt av klassikerna Kan du vissla, Johanna och min stora favorit Karl-Bertil Jonssons julafton. Och i år är favoritfamiljen Svensson tillbaka med sitt julavsnitt från den första säsongen! Följt av filmen Änglagård.

På juldagen visas Bergman-filmen Fanny & Alexander och en ny miniserie Systrar 1968 har premiär under kvällen. Den 27 december visas en av mina favoritjulfilmer Grinchen - julen är stulen. På nyårsafton får vi som vanligt träffa Grevinnan och betjänten, en tradition som jag är uppväxt med men som för mig kanske inte är så jätteviktig. Den 1 januari kommer miniserien De dagar som blommorna blommar upp på SVT Play.

SVT kommer även den 13 december lägga upp önskade, gamla dramaserier på SVT Play; Häxdansen (2008), En spricka i kristallen (2007) och min favorit Möbelhandlarens dotter (2006). Ta chansen att se dem under julledigheten! Det ska jag.

Här kan du läsa mer om julen i SVT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ mig på Instagram @johanna.berglund