18 december 2018

Lucka 18: Före & Efter


Julig bildredigering.
Nu är lucka nummer 18 öppnad och julafton är inte långt borta. Något jag älskar i juletid är att fotografera mysiga julbilder. Det är mycket tack vare mina bloggar som jag kommer ihåg att plocka upp min älskade kamera då och då. Och efter en fotografering vankas en del bildredigering, speciellt om man fotograferar i RAW-format som jag gör.

Något som jag tycker om att se hos andra bloggare som fotograferar är när de visar upp hur deras bilder såg ut innan de redigerades. Annars är det ju bara det perfekta, redigerade resultatet man får se. Men som fotograf så tycker jag att det är väldigt intressant att få jämföra bilder före och efter redigeringen. Vad valde fotografen att ta bort ur bilden? Har bilden beskärts eller rätats upp? Har färgerna ändrats? Och så vidare... Idag visar jag hur mina julbilder kan se ut före och efter ett besök i Photoshop. Förebilderna (till vänster) har fått en justering av vitbalans, ljus och kontrast i Camera Raw. Efterbilderna (till höger) är det färdiga resultatet.

Alla bilder är fotograferade denna julen med min Sony A6000 + E 50mm f/1.8 eller E 16-50mm f/3.5-5.6. Redigerar gör jag i Camera Raw och Photoshop Elements 11.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ mig på Instagram @johanna.berglund