05 november 2018

Percy Jackson & the Lightning ThiefPercy Jackson & the Lightning Thief (2010) | ★★★✩✩
Worlds Collide.
Percy Jackson håller på att bli utslängd från skolan - men det är det minsta av hans bekymmer. Gudarna på Olympia och andra monster verka ha tagit klivet ut från Percys bok om grekisk mytologi och in i hans liv - och de är inte på gott humör. Zeus åskvigg har blivit stulen och Percy är huvudmisstänkt. Nu måste Percy och hans vänner hitta det stulna föremålet och avslöja ett mysterium mäktigare än gudarna själva.

Medverkande:
Logan Lerman, Brandon T. Jackson, Alexandra Daddario, Jake Abel, Pierce Brosnan, Uma Thurman, Sean Bean
Regi: Chris Columbus | Genre: Familj, Fantasy, Äventyr | Längd: 120 min

Kommentar:
En film helt i min smak. Jag såg om den igår då jag kom över den på Netflix och insåg att jag inte mindes handlingen över huvud taget. Men jag vet att jag har sett den förut. Jag älskar äventyrliga familjefilmer med inslag av fantasy. Denna är dock ingen favorit, men absolut bra, så jag ger den tre starka stjärnor. Bra skådespeleri och intressant story, dock förstod jag aldrig varför just Percy var den alla misstänkte för stölden..? Där är filmen lite oklar. Kändes som ett klumpigt sätt att få in honom i "halvgud-världen", då han inte hade någon aning om någonting i början av filmen.
Men nu vill jag se den andra filmen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ mig på Instagram @johanna.berglund