11 juli 2018

Jurassic World: Fallen KingdomJurassic World: Fallen Kingdom (2018) | ★★★✩✩
The park is gone.
Tre år har gått sedan nöjesparken Jurassic World förstördes av okontrollerade dinosaurier. Isla Nublar har övergivits av människor och dinosaurierna där kämpar för sin överlevnad i djungeln. När öns slumrande vulkan väcks till liv tar Owen och Claire på sig att rädda de dinosaurier som finns kvar från utrotning. Men väl där upptäcker de en konspiration som kan utsätta jorden för det största hotet människan skådat sedan urminnes tider.

Medverkande:
Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Rafe Spall, Justice Smith, Isabella Sermon, Daniella Pineda, Ted Levine, Jeff Goldblum
Regi: Juan Antonio Bayona | Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi | Längd: 128 min

Kommentar:
En färsk filmrecension efter dagens biobesök! Jag går sällan på bio då jag tycker att det är alldeles för dyrt, men i dag blev jag bjuden av min syster som en försenad födelsedagspresent. Vi valde att se på den nya Jurassic World-filmen.

Jag tycker att filmen har en väldigt tung start som verkligen känns i hjärtat och sitter kvar genom hela filmen. Det jobbigaste var när alla dinosaurier sprang i panik från vulkanutbrottet, och slutligen stod en enda kvar på bryggan, omgiven av eld och rökmoln, när båten sakta lämnade Isla Nublar. Så himla sorgligt 💔 Jag blev så glad först när de fick oss att tro att de skulle försöka rädda dinosaurierna (vilket de på sätt och vis gjorde med en mindre skala) men så visade sig allt bara vara en lögn för att rika, giriga män ska tjäna ännu mera pengar genom att sälja dem. Och inte minst, genom att skapa en helt ny art som ska användas som vapen. Helt sjukt.
Jag hade även hoppats på mer av Dr. Malcolm.

I övrigt en bra film med mycket bra skådespelare och grymma effekter! Först tänkte jag ge den en fyra men efter att ha hunnit smälta allt som hände en aning känns en trea mer passande. Flera av de tidigare filmerna är aningen bättre.

Nu är de sista överlevande dinosaurierna lösa och slutet av Jurassic World 2 bäddar för en uppföljare. Och jag som inte kan få nog av dessa filmer ser jättemycket fram emot en fortsättning! Universal har redan påbörjat arbetet med nästa film och spikat premiärdatumet (på min födelsedag) den 11 juni 2021.


2 kommentarer:

 1. Jag håller med dig, bio har blivit alldeles för dyrt och jag måste verkligen välja mina filmer med omsorg när jag går. Har inte hunnit se denna ännu, men den står högst upp på Att-Se Listan då jag älskar dessa filmer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, samma här. Det blir riktigt dyrt med bio, vilket är väldigt synd då det är en helt annan upplevelse än att se film hemma.
   Se den! Jag älskar också dessa filmer, så bra!

   Radera

Följ mig på Instagram @johanna.berglund