05 januari 2018

Fredagslistan | 18 saker för 2018
De här listorna blir bara längre och längre, men här är min 18 planer och saker att sträva efter att uppnå under årets gång. Lyckas jag med allt detta blir 2018 verkligen ett toppen år!


Blogga bättre än 2017.
Bloggåret 2017 började hyfsat bra men sedan gick det bara utför fram till december och julkalendern. I år vill jag ha ett lagom aktivt bloggår hela året.

Bli mer aktiv på andras bloggar.
Jag besöker flera bloggar varje dag men jag lämnar sällan spår efter mig. Kommentarer tycker jag själv är jätteroligt att få så det vill jag bli bättre på att ge till andra också.

3 Bli bättre på SEO.
Jag tog aldrig tag i detta förra året så tänkte göra ett nytt försök i år.

4 Läsa minst fem böcker.
Jag läste inte ut en enda bok under 2017. I år vill jag ägna mer tid åt att läsa. Jag satsar på fem böcker, det är onödigt att överdriva.

5 Lyssna igenom samtliga Harry Potter-böcker.
Jag har appen Storytel som jag betalar för varje månad, det kanske är dags att utnyttja den? Jag gillar inte att läsa böcker på skärmen men jag lyssnar gärna på ljudböcker. Jag är sugen på att lyssna igenom böckerna om Harry Potter, de har jag aldrig läst innan heller (men skulle gärna göra).

Påbörja två nya tv-serier.
Vikings SKA jag se på i år! Och en till... troligtvis Wentworth eller The Handmaid's Tale. Fler än så vet jag inte om jag hinner med på grund av antalet serier jag redan följer samt en del maratonprojekt.

Se ikapp samtliga serier som jag halkade efter med under 2017.
Chicago Med, Empire, Fear the Walking Dead, Gotham, Once Upon A Time och The Originals lyckades jag ta en paus ifrån under året som gick. Det är serier jag gillar och definitivt ska fortsätta kolla på. Jag kommer eventuellt kolla klart på Skam också.

8 Ser mer film.
Även i år vill jag se på mer film, fram för allt (för mig) nya filmer. Och kanske någon på bio också.

Äta mer vegetariskt.
Jag kommer nog aldrig bli vegetarian, men jag är öppen för att i alla fall testa på och byta ut vissa måltider till ett vegetariskt alternativ.

10 Träna yoga eller pilates minst två gånger i veckan.
Jag behöver bli smidigare i kroppen och tror att yoga och pilates kan vara rätt svar på det. Jag tänkte i alla fall testa några gånger i veckan.

11 Få i mig mer vitaminer.
Mitt immunförsvar har varit lite klent det senaste året. Nog för att jag är ovan att träffa 10-15 barn varje dag men jag tror att min kropp behöver få i sig mer vitaminer.

12 Fotografera varje vecka.
För att kompensera det dåliga fotoåret 2017, vill jag i år ta någon form av fotografi med systemkameran varje vecka. Minst en bild. Ute i naturen, inne i hemmet, på vägen till jobbet...

13 Lära mig något nytt inom bildredigering.
Kunskaperna inom ett område man aktivt jobbar med växer med tiden, det är bara så det är. Det ska bli spännande att se vad för nytt jag lär mig i år.

14 Påbörja en utbildning som barnskötare.
Detta är en eventuell plan som jag har inför hösten. Jag suger fortfarande på den karamellen.

15 Köpa en ny cykel.
En ny, fräsch, stabil cykel men lite växlar hoppas jag kunna införskaffa mig innan våren.

16 Unna mig någon form av resa.
En kryssning står överst på listan då det inte blev någon i höstas. Annars kanske jag tar tåget någonstans, bara för att se mig om lite. En weekend i London hade inte heller varit fel.

17 Planera för min första tatuering.
Jag är så sugen på att tatuera mig. Jag har redan valt ett motiv och sparar inspiration på Pinterest nästan varje dag. Kan 2018 bli året då jag äntligen tar mod till mig och skaffar min första tatuering?

18 Ta ett morgondopp en tidig sommarmorgon.
Jag måste börja utnyttja det faktum att jag faktiskt bor med gångavstånd till Vänern. Tänk att börja en solig sommardag med en simtur, låter jättehärligt enligt mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ mig på Instagram @johanna.berglund