07 december 2017

Lucka 7: Den bästa julkalendern från 1970-talet☆ 1979 ☆
Trolltider

En klippskreva, lite ris, en gammal mossig stubbe och en nästan övervuxen doktorsväska som någon har glömt eller slängt för länge sedan. Det finns många såna platser i skogen. Man brukar gå förbi dom utan att tänka på dom. Om man tycker att det prasslar nånstans i riset eller att en liten skugga slinker in i klippskrevan så tror man att det är en skogsmus eller en vessla på väg in i sitt bo.
Ingen skulle tro mig om jag sa att det var småtroll. Men det är just vad det är...

Maria Gripe och Camilla Gripe har skrivit denna underbara saga om de skogsväsen som vi gärna vill tro på. I huvudrollerna spelar Birgitta Andersson och Eva Rydberg och precis som Gumman som blev liten som en tesked sändes även Trolltider två gånger, 1979 och 1985.

Jag hade Trolltider på VHS som barn, eller jag hade de åtta första avsnitten. Fråga mig inte varför jag aldrig fick resten för jag har ingen aning. Men en tredjedel av julkalendern är jag i alla fall uppväxt med och har sett på en hel del. Så som barn trodde jag att Trolltider slutade efter den där obehagliga scenen när Gloria förhäxar Mara och Dorabella, men med åren så började jag förstå att det inte alls var så. Klart den inte slutar mitt i all spänning. Jag såg på HELA julkalendern först i tonåren.

Tre ord om julkalendern:
Underhållande, mysig & nostalgisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ mig på Instagram @johanna.berglund