09 januari 2017

Den populäraste filmen år 1993
Ett hyllningsinlägg - Min speciella film.
Vad är oddsen för att en av ens stora favoritfilmer genom tiderna inte bara hade premiär (i USA) samma år som man själv föddes utan också på samma dag? Stora, oddsen är stora, i alla fall för mig. För så är nämligen fallet för mig och filmen Jurassic Park. Vi hade båda våra stora premiärer den 11 juni 1993. Klart att detta då ska bli en favoritfilm, precis som den blev för många andra för snart 24 år sedan.

Dinosaurier har alltid fascinerat mig.
Jurassic Park är en film som jag verkligen, på flera sätt, kan koppla samman med min uppväxt. Jag minns fortfarande det coola, svarta VHS-fodralet med dinosaurien på som pappa hade i bokhyllan, en film som jag troligtvis såg på redan i lite för tidig ålder men som jag har älskat och fascinerats över sedan dess. En film som jag med nöje kan se igen, när som helst och flera gånger om.

Har du någon film som är lite extra speciell för dig?

1 kommentar:

Följ mig på Instagram @johanna.berglund