07 december 2016

Julkalender 2016 | Lucka 7: Katrine tipsar om julfilm


I den sjunde luckan bjuder Katrine på ett julfilmstips. Hur många snöflingor ger du filmen?


POLAREXPRESSEN (2004)
I den här varmhjärtade berättelsen får en ung pojke en ny tro på julen då han får åka tåg till Nordpolen på julafton.
Medverkande: Tom Hanks, Leslie Zemeckis, Eddie Deezen, Nona M. Gaye, Peter Scolari

Kommentar: Varje år runt jul så ser jag på samma filmer, det är en slags tradition jag har och dessa filmer är Grinchen, Love Actually och Polarexpressen. Även om Polarexpressen inte är min favorit av dessa filmer så är det ändå någonting magiskt med den här filmen. Så när pappan i inledningen säger ”end of the magic” så är det verkligen inte en beskrivning av filmen utan tvärtom hela filmen är magisk, bland annat så tycker jag den här ”typen” av animering som känns verklig men att man ändå märker att det är animerat är på något vis magisk. Helt enkelt den röda tråden i den här filmen är ordet magiskt.

Jag kan dock tänka mig att den här filmen hade varit ”bättre” om jag hade sett den när jag var i den åldern då jag fortfarande trodde på tomten, då jag inte visste att det var morfar under tomtemasken för i så fall hade jag nog trott på tomten ett bra tag till. Jag tror även att om jag hade sett den här filmen när jag var yngre hade den varit otroligt spännande och även lite läskigt/obehaglig ibland. Men jag uppskattar såklart den här filmen (annars hade jag ju inte sett den varje år) och det är inte bara för att den är magisk, utan även för att den är unik, varje scen känns genomtänkt och även om man kan lista ut handlingen hyfsat fort så händer det många oväntade saker i den här filmen, saker som man inte alls är ”beredd på”.


Vill även lyfta fram musiknumrera som är med i filmen, speciellt när flickan och den fattiga pojken sjunger 'When Christmas Come To Town'. Frågan som man ställer sig efter att ha sett den här filmen är, drömde pojken eller hände detta på riktigt?
God jul från Katrine.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ mig på Instagram @johanna.berglund