05 december 2016

Julkalender 2016 | Lucka 5: En underbar jävla jul


I denna luckan hittar vi månadens film som såklart är en julfilm. Hur många stjärnor ger du filmen?


EN UNDERBAR JÄVLA JUL (2015) | ★★★✩✩
27-åriga Simon och Oscar har varit ett par i tre år. Tillsammans med sin nära vän Cissi har de köpt ett ”karaktärsfullt” hus i Bromma. Det är i stort behov av renovering men ett rum på övervåningen har de prioriterat. Barnkammaren. Den är klar! Cissi är i nionde månaden. Vem är pappan? Det kan vara Oscar ELLER Simon.Tillsammans ska trion bilda familj.
Detta är dock en hemlighet som de skjutit på att berätta för sina egna familjer i snart ett år. Nu finns det ingen återvändo, det kan inte vänta längre. Hemligheten måste fram! Och vilken tidpunkt vore mer perfekt än julafton – toleransens högtid.
Medverkande: Helena Bergström, Robert Gustafsson, Maria Lundqvist, Anastasios Soulis, Anton Lundqvist

Kommentar: Så glad jag blev när jag förra året fick veta att en ny svensk julfilm skulle komma på bio. Julen hann dock passera innan jag såg den men det gick bra ändå. Den var överraskande bra, inte lika bra som 'Tomten är far till alla barnen' men helt klart över förväntan. Rolig och ganska julmysig. Välspelat.

3 kommentarer:

  1. Tycker också den var bra, ska nog se om den i år :)

    SvaraRadera
  2. Allvarligt jag kan inte ha varit den enda som hoppades på att dottern i familjen och mammans nya kille skulle bli ett par istället :P haha

    SvaraRadera

Följ mig på Instagram @johanna.berglund