14 december 2016

Julkalender 2016 | Lucka 14: Jessica tipsar om julfilm


I lucka 14 bjuder Jessica på sitt bästa julfilmstips. Hur många snöflingor ger du filmen?


ELF (2003)
Som spädbarn kryper Buddy Hobbs av misstag in i tomtens julklappssäck och får följa med hela vägen tillbaka till tomteverkstaden på Nordpolen. Där upptäcks han och blir adopterad av en vuxen nisse. Buddy växer och blir uppfostrad som vilken annan tomtenisse som helst. Med åren blir tecknen på att han inte riktigt passar in tydligare och tydligare. Han är tre gånger större än de andra nissarna och är inte alls lika duktig på att slå in julklappar.
Buddy får till slut reda på att Nordpolen inte är hans riktiga hem, och att han har en biologisk familj någonstans i New York. Han ger sig iväg för att söka upp sin familj, men i New York väntar en rejäl kulturkrock. Livet i storstaden är inte riktigt som Buddy är van med.
Medverkande: Will Ferrell, James Caan, Bob Newhart, Zooey Deschanel, Edward Asner

Kommentar: Jag älskar den här filmen!
Den innehåller precis allt jag tycker att en julfilm ska ha:
1. Mycket juldekorationer – check
2. Humor – Will Ferrell är en av mina favvoskådisar när det gäller komedier  – check
3. En handling som inte är alltför smörig eller dålig – check

Kanske är det framförallt att det är extremt juligt filmen igenom som gör att jag gillar den så mycket – och det faktum att den är hysteriskt rolig också?
Jag älskar att handlingen börjar hos Tomten och sedan tas tittaren med till ”nutid” och den riktiga världen. Sen är humorn och att det är så extremjuligt såklart väldigt tilltalande – julnörd som en ändå är.

Det enda som är lite skumt i filmen och som gör att den "skär sig" lite är de där animerade partiet när han ska lämna Nordpolen… men det är så lite och endast precis i början så det gör inget, men det stör mig ändå lite av någon anledning. Dock stör det inte så mycket så det drar ner betyget på filmen.
För den som vill se någon väldigt juligt, roligt och underhållande så känns Elf perfekt!
God jul från Jessica.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ mig på Instagram @johanna.berglund