05 april 2016

Före, efter och efter

Hej! Ja, jag lever. Svårt att tro kanske med tanke på vilken tråkig bloggare jag är numera. Den största anledningen till min frånvaro är bristen på fotoinspiration. Min kamera har varit orörd i över en månad... Men förhoppningsvis så blir det ändring på det snart, nu när våren är här och snart även en massa vacker grönska, hoppas jag. Jag taggar inför det i alla fall.

I det här inlägget tänkte jag visa några redigeringar, för även om inte fotolusten har funnits rent fysiskt har ändå lusten för att skapa och redigera varit närvarande. Och har man inga nya bilder att redigera, får man ta de gamla.

Detta blir inget traditionellt "före-efter"-inlägg utan "före-efter-efter". Samtliga bilder har visats på bloggen tidigare och är tagna i april förra året. På bild 1 hittar ni det oredigerade originalet, bild 2 bildens första redigering som den visades förra året och på bild 3 ser ni hur jag valde att redigera den idag.
Den här bilden tyckte jag behövdes beskäras och motivet få en helt ny position, detta koncept följde med till den nya redigeringen. Lite mer kontrast och färgfyllningar.
Denna bilden har fått samma kontrast och färgfyllningar (a.k.a min nya standardredigering) som bilden ovan, detta gjorde bland annat ljuset i bilden vitare vilket jag gillar skarpt.
Även denna bilden har beskärts en del och motivets position ändrats. I den nya redigeringen är största skillnaden kontrasten och det vitare ljuset.


Redigerade jag bättre nu?
Detta med redigering är ju såklart en smaksak och jag som skapare av mina bilder ser saker som ni åskådare kanske inte ser, därför kan min nya redigering upplevas som både bättre och sämre i olika ögon. Enligt mig är den såklart bättre men berätta gärna vad du tycker! Kanske jag skulle göra ett till inlägg med ännu äldre bilder?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ mig på Instagram @johanna.berglund