02 november 2015

Värme i höstmörkret

Värmande ljus i höstmörkret.

November är här, höstens sista månad. Om mindre än fyra veckor tänder vi första ljuset i adventsljusstaken och sedan är även julen kommen. Det går verkligen undan. Årets två sista och juligaste månader är nu vad som kvarstår.

Höstkylan tittar förbi med jämna mellan rum också. Jag vet inte hur många gånger jag vrider på reglaget på elementet varje dag. Den pendlar mellan tvåan och trean. Jag sitter på kvällen och småfryser med reglaget på trean, går och lägger mig och vrider ner till tvåan då jag sover bättre i ett svalt rum och får för mig att trean inte är svalt nog, vaknar på morgonen därpå och har svårt att lämna den varma sängen och det tar emot att sätta ner fötterna på det kalla trägolvet.

För mig som gillar att gå barfota hemma skulle kanske golvvärme inte vara helt fel. Mina fötter är nog de som fryser mest. På Polarpumpen, som är duktiga på uppvärmning och värme generellt då dem säljer värmpepumpar, hittade jag en blogg med ett intressant inlägg om just golvvärme. Ni hittar inlägget här.

Den senaste tiden har temperaturen legat runt 10 grader men snart kan vi nog förvänta oss en riktigt bitande höstkyla tror jag, och så småningom kanske lite snö lagom till första advent. Mysiga vintertid!

Hur håller ni er varma i höst och vinter?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ mig på Instagram @johanna.berglund