13 september 2015

Tips: Hur jag lägger på skärpa på mina bilderJag har fått förfrågan vid två tillfällen om hur jag lägger på skärpa på mina fotografier.
Vilket verktyg använder jag? Och med vilka inställningar? Svaret på det kommer här.
Först och främst vill jag notera att jag redigerar mina bilder i Photoshop Elements 11.

Jag redigerar mina bilder i lager. Efter att jag är helt klar med bildens redigering (inklusive eventuell beskärning och bortkloning) lägger jag samman alla lager och ställer in storleken för att bilden ska passa på bloggen. Sedan lägger jag på skärpan med verktyget "Oskarp mask" ("förbättra" -> "oskarp mask") med inställningarna "Mängd: runt 60%" och "Radie: 0,3 pixlar" -> "OK". Mer avancerat än så är det inte :)

Färdigt & spara!


Tips: Spara även bilden i full storlek. Jag sparar alltid en kopia av den redigerade bilden (utan skärpa) i full storlek i PSD-format.

1 kommentar:

Följ mig på Instagram @johanna.berglund