14 augusti 2015

Att se klartJag har, som ni säkert har märkt, skaffat mig glasögon. Detta skedde redan förra hösten men jag tror inte att jag direkt har skrivit så mycket om det. När, var, hur och VARFÖR? 

Jag har sedan högstadietiden sett sämre på avstånd och med åren har det långsamt blivit värre. Jag har under flera år haft behovet av att besöka en optiker men det har bara blivit framskjutet. Jag överlevde högstadiet men i gymnasiet hade jag det riktigt svårt med att se vad läraren skrev på tavlan, trots att jag satt längst fram.

Förra hösten när jag gick på folkhögskola (som jag sedan hoppade av) fick jag nog och bokade tid hos en optiker. "Domen" att behöva bära glasögon var såklart inte oväntad och nästan lite efterlängtad även om jag hade svårt för att vänja mig vid dem. Jag visste direkt att jag ville ha ganska stora brillor och valde, med hjälp av butikens personal och min syster, ett par "pilotglasögon" i guld.

Nu har det gått en tid, snart ett år, och glasögon ingår i min vardag. Jag har haft glasögon på hösten, på vinter, våren och sommaren. De har blivit en nödvändig accessoar som jag har lärt mig att trivas riktigt bra med. Men självklart har ibland tankarna trillat in på det där med linser, kanske till och med ögonlaser, för visst skulle det ibland vara skönt att bara slippa glasögonen och få se bra alltid. Detta är dock alldeles för tidigt för mig att fatta något beslut om känner jag men kolla upp sina alternativ kan man ju alltid göra.

Jag har kollat runt en stund och bland annat funnit Novius.se som är en ögonklinik i Stockholm. Det är främst ögonlaserbehandling jag funderat på men såg att dem erbjuder olika typer av behandlingar. Sen finns det många olika kliniker och man vill välja en som känns trygg. Har inte hört så mycket om Novius Ögonklinik men dem verkar ha fått goda omdömen.
Men jag måste erkänna att jag tycker det låter lite läskigt. Min pappa har gjort en laserbehandling så jag ska pumpa honom på lite info.

Använder ni glasögon eller linser? Har ni några erfarenheter om ögonlaser eller operationer?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ mig på Instagram @johanna.berglund