21 januari 2015

Gamla fotografier får nytt liv


I samband med att jag skulle uppdatera min hemsida ville jag även kolla igenom några äldre fotografier för att se om det fanns något där som också platsade i portfolion. Ett flertal foton hittades men de var i behov va lite mera genomtänkta och passande redigeringar. En del var för mörka, även efter den ursprungliga redigeringen och flera behövdes beskäras eller rätas upp.

Dessa två bilder, på min syster och hennes pojkvän, är från 2012.
Den första bilden är ganska spontant tagen och jag hade inte alls haft min systemkamera så länge och hade ganska dålig koll på det mesta. Ljuset blev bra dock så med lite beskärning och kontrast så blev bilden helt okej.
Den andra bilden är återigen på min syster och hennes pojkvän men några månader senare. När denna bilden togs hade jag börjat fota med egna inställningar men jag hade ganska dålig koll på det här underbara med motljus och allt vad det innebär. Solen ligger jättefint bakom träden och framhäver en vacker bokeh-effekt men när jag tog bilden var jag inte alls uppmärksam på det. Jag fokuserade på att inte överexponera bakgrunden och fick därmed ett ganska mörkt motiv. Detta lyckades jag inte riktigt att rädda då men nu, ja tack vare en underbar Action fick jag till en räddande redigering.

Till samtliga bilder har jag använt Canon EOS 550D + 50mm f/1.8 II.

Ytterligare två bilder som har fått nytt liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ mig på Instagram @johanna.berglund