12 januari 2014

11-12 av 365 - Barndomen

Liie.se's bloggutmaning 365: VECKA 2 - BARNDOMEN

006. Vad var populärt när du var liten?
007. Hur var du som barn?
008. Var det något du gillade som barn som räknades "höra till det andra könet"?
009. Om du fick chansen att gå tillbaka till att vara barn igen, skulle du ta den?
010. Tipsa om en lek du lekte som du tycker barn idag borde testa på också
011. Hiss & Diss - Händelser från barndomen
012. 5 leksaker du tyckte extra mycket om som barn

011:
♦ På min nionde födelsedag fick jag äntligen ett dockskåp av mormor och morfar som jag önskat mig så länge!
♦ Hade bra vänner, dock flyttade den ena efter den andra.
♦ Växte upp på landet vilket innebar massa djur och natur. Vi har sammanlagt haft 10 hästar (inte samtidigt!) men det där med häst var syrrans och mammas grej. Vi har haft hundar, katter, kaniner, marsvin, hamstrar, vita möss (usch!), fiskar, fåglar, höns och en tjur. Jag har haft katterna Pärlan och Didrik (Didrik fick sedan ungar... höhö), marsvinet Pysen och kaninerna Skrållan, Zita, Sigge och Göran och nu har jag Sixten.

♦ Separerade föräldrar...
♦ Bråkade mycket med mina syskon men startade sällan ett bråk i alla fall.
♦ Var väldigt blyg vilket bland annat ledde till lägre betyg i högstadiet än vad jag kunde ha fått om jag vågat prata inför klassen mer. Jag ville helst inte märkas av i klassrummet de senare åren i skolan. Jag hade också svårt för att skaffa vänner så höll mig till de jag hade. I högstadiet var det bara två kvar och bara en ifrån min klass.

012:
Dockskåp, Bratz, bilar, systers stall och kassaapparater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ mig på Instagram @johanna.berglund