13 juni 2019

När jag fyllde 26 årJordgubbar är bland det bästa jag vet!

Det enda som är ett måste på fikabordet för mig när jag fyller år är jordgubbar. Det är nu i juni som de smakar allra bäst, så jag lyxade till det med hela två lådor till min födelsedag i tisdags. Det blev en välfylld jordgubbstårta som uppskattades mycket av både födelsedagsbarnet själv samt gästerna. Dock så blev det lite stressigt att blir klar med garneringen när gästerna började trilla in så jag glömde totalt bort att fotografera mitt mästerverk. Men gott var det i alla fall! Jag valde att fylla min tårta med mina favoritfyllningar - chokladmousse och vaniljkräm - och toppa den med grädde, stora saftiga jordgubbar och lite nougat! Allt helt och hållet utvalt efter vad jag själv föredrar.

Ja, nu har jag alltså fyllt hela 26 år. Jag kan inte vara annat än nöjd med min 26:e födelsedag, jag blev väl firad av både familj och vänner, jag åt en massa jordgubbar och fick fina presenter. Tack för det!

Rosorna kom pappa med igår 😊
05 juni 2019

TV-serier jag började följa under 2018

Det här inlägget skulle egentligen har kommit upp i januari men på grund av den oplanerade bloggpausen, skriver jag färdigt det nu istället. Bättre sent än aldrig, visst?
Lost in Space
Snacka om att jag föll pladask för den här Netflix-serien när jag såg den. Den är helt i min smak och jag kunde inte vara mer taggad på fortsättningen! Och gissa om jag blev glatt överraskad när jag insåg att Kapten Flint från Black Sails (Toby Stephens) var med 😍 En nyfunnen favorit!
Shooter
När jag scrollade förbi Shooter på Netflix fick jag intresse för tv-serien direkt. Mycket på grund av Shantel VanSanten, som den gamla One Tree Hill-fantasten jag är. Och oj vilken bra serie! Tre spännande och välgjorda säsonger som jag redan har hunnit se två gånger. Det känns lite tråkigt att det inte kommer mer, men med tanke på hur säsong tre slutade, föredrar jag nog det.
The Handmaid's Tale
Jag kunde ju omöjligt undvika att bli nyfiken på den högt omtalade tv-serien The Handmaid's Tale. Jag skaffade ett HBO-konto och kollade igenom seriens första två säsonger, och jag fastnade direkt för den otroligt bra men hemska storyn. Äntligen förstod jag vad det var som alla talade om.
Idag får vi börja ta del av den efterlängtade tredje säsongen, hurra!
The Rain
Ytterligare en Netflix-serie och ytterligare en postapokalyptisk tv-serie, men denna gången en dansk sådan. Jag har hittills bara sett den första säsongen, trots att den andra kom ut för flera veckor sedan, men jag har helt enkelt inte hunnit med och detta är inte någon serie jag prioriterar. Den är definitivt bra och välgjord men alla skådespelare och karaktärer går inte riktigt hem hos mig. Men jag planerar att fortsätta kolla!
Följ mig på Instagram @johanna.berglund