28 januari 2019

Det är dags för min favoritgalaGuldbaggen 2019.

Ikväll är det dags för Guldbaggegalan. Den enda galan jag garanterat tittar på varje år. Inte för att jag har sett så många utav filmerna som är nominerade, jag ser sällan på svenska filmer av någon okänd anledning. Men det är ändå underhållande att titta på galan. Se skådespelarna, få ett smakprov på filmerna och så vidare.

I kategorin "Bästa film" är filmerna Den blomstertid nu kommer, Gräns och Unga Astrid nominerade, tre filmer som jag länge velat se på men av någon oklar anledning så har det inte blivit av ännu. Jag måste ändra på det! Två andra filmer som också är nominerade är Goliat och The Deminer.
Här kan du se alla nomineringar.

Guldbaggen drar igång klockan 20:00 på SVT och i år leds galan av skådespelaren, komikern och manusförfattaren Emma Molin. Kommer du titta?
13 januari 2019

När julen städas utTjugondag Knut.
Idag var den här, den lite bittra dagen då julen skulle städas bort. Julgranen skulle kläs av och monteras ner. Adventsljusstakarna i fönsterna skulle bytas ut mot vanlig lampor. Och dukarna skulle slängas i tvätten. Det som var mest vemodigt var att plocka av kulorna från granen. Mitt favoritpynt! Det må vara enkla plastkulor men oj så vackert det är när de kommer samman och utgör en varsin del av en hel julgran! Men nu är julen slut för den här gången.

Men den röda ljusslingan på balkongen får lysa ett tag till. Månaden ut minst.

Tack Julen 2018. Du var fin.
Följ mig på Instagram @johanna.berglund