20 maj 2019

The WaveThe Wave (2015) | ★★★★✩
It was only a matter of time.
Även om det är väntat är ingen riktigt redo när bergspasset i Åkneset ovanför de natursköna smala fjorden Geiranger rasar samman och skapar en 85 meter hög tsunami. En geolog är en av de som fångas i mitten av katastrofen. Nu har han 10 minuter på sig att rädda så många som möjligt.

Medverkande:
Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Jonas Hoff Oftebro, Edith Haagenrud-Sande, Fridtjov Såheim, Laila Goody, Arthur Berning
Originaltitel: Bølgen | Regi: Roar Uthaug | Genre: Action, Drama, Thriller | Längd: 1 t 45 min

Kommentar:
Jag har en dille på katastroffilmer, så att jag skulle se denna norska skapelse när den dök upp på Netflix var ju en självklarhet. Och jag blev inte besviken. Filmen är verkligen uttänkt och byggs upp på ett väldigt bra sätt. Spänningen stiger undan för undan och vi får följa karaktärerna nära och får tid att lära känna dem.

Manuset är välskrivet och skådespelarna gör jättebra insatser med sina roller. Fotot är riktigt snyggt och musiken och specialeffekterna är på topp!

Denna filmen kommer jag se på flera gånger och jag kan varmt rekommendera den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ mig på Instagram @johanna.berglund