19 januari 2018

Fredagslistan | 22 frågor om Teen Wolf
Vad är det bästa med Teen Wolf?
Karaktärerna! Sättet de får in lite humor i allt drama. Och alla snygga varulvar.

Favoritsäsong?
Säsong tre, trots vissa dödsfall. Det är den längsta och enligt mig också den bästa säsongen med den bästa casten.

Favoritavsnitt?
Jag har så många men ett exempel är 3x22.

Favoritögonblick?
När Derek "återuppstod".

Favorit bland de kvinnliga karaktärerna?
Lydia Martin.

Minst favorit bland de kvinnliga karaktärerna?
Kate Argent.

Favorit bland de manliga karaktärerna?
Stiles Stilinski.

Minst favorit bland de manliga karaktärerna?
Jackson Whittemore.

Favoritpar? 
Derek & Braeden.
Person du saknade mest i serien?
Allison Argent och Derek Hale.

Favoritplats i Beacon Hills?
Stiles sovrum. Det har blivit en sådan ikonisk plats för serien, inte minst anslagstavlan. Nästan lika ikonisk som hans bil.

Favoritvänskap?
Scott & Stiles.

Favoritcitat?
"Everyone should have a dream! Even a pathetically unrealistic one." -Stiles

Favorit bland de kvinnliga skådespelarna?
Holland Roden.

Favorit bland de manliga skådespelarna?
Dylan O'Brien.

Bästa gästskådespelaren?
Meagan Tandy.

En scen som fick dig att gråta?
Allisons dödsscen 💔

Roligaste karaktären?
Stiles!
Något du önskar att det aldrig hände?
Att Derek och Isaac lämnade serien, det blev för få varulvar kvar.

Snyggaste kvinnan?
Det finns många snygga kvinnor i den här serien, Lydia och Allison är nog mina favoriter utseendemässigt.

Snyggaste mannen?
Det finns en del att välja på här också, Derek och Isaac till exempel.

Något du hoppades skulle hända innan serien slutade?
Att Derek och Isaac skulle komma tillbaka, och det gjorde Derek en snabbis innan serien slutade.
13 januari 2018

Tjugondag Knut körs julen utDags att spräcka julbubblan?
Den här bilden tog jag på vägen hem från jobbet i går. Snön dalade ner nästintill hela dagen. Det var riktigt mysigt och alldeles lagom kallt. I dag är det tänkt att julen ska plockas ner i lådorna igen, men hur ska det gå till när det plötsligt blev så vinterfint ute och julgranen känns mer passande än någonsin? Jag ska i alla fall göra ett försök att börja plocka lite under dagen. Min plan är att börja med ljusstakar och adventsstjärnor, sånt som syns utifrån, sedan får vi se hur långt jag kommer. Den röda ljusslingan på balkongen får lysa månaden ut, minst.


TV-serier jag började följa under 2017A Series of Unfortunate Events
Hur kan man inte bli nyfiken när man scrollar förbi den här, minst sagt speciella, serien? Den låg i min Netflix-lista i några dagar och när jag började kolla kunde jag inte slita mig. Nu inväntar jag säsong två!
Frontier
Jason Momoa fick mig att ge den här serien en chans att trollbinda mig. Jag har sett båda säsongerna, väldigt synd att de är så korta. Bra kvalité och skådespelare men storyn har hittills inte fångat mitt intresse så jättemycket.
iZombie
Det är sällan jag kollar på komediserier men denna har jag verkligen fastnat för. Troligtvis så är det all drama som räddar den för mig. Jag ligger dock lite efter i mitt tittande då säsong tre är så seg på att komma till Netflix.
Riverdale
En överraskande bra serie med en spännande story, fantastiska karaktärer och grymma skådespelare. Efter att ha läst pappas Acke-tidningar som barn, var det en självklarhet att ta en titt på Riverdale. Och jag fastnade direkt.
Stranger Things
Detta är troligtvis min favorit av alla serier jag började följa under året. Hur kunde jag vänta så länge med att se den, helt ofattbart?! Längtar så till säsong tre!
Van Helsing
Efter att ha sett Van Helsing-filmen några gånger var jag nyfiken på vad detta var för serie. Jag tycker om den men den har inte blivit någon större favorit. Nu väntar jag på att säsong två ska komma till Netflix nästa vecka.
07 januari 2018

Vecka 1Sammanfattning av veckan:
Veckan började med fyrverkerier, precis som årets första dag brukar göra. Nyårsdagen blev en riktig slappar dag i soffan framför några filmer, en beställning från OnlinePizza.se och en återkommande huvudvärk. På tisdagen var det dags att återgå till arbetet. Jag arbetade även torsdagen och fredagen. Det blev tre lugna arbetsdagar med 1-6 barn på 3-4 personal.

Under veckan anlände några paket med lite nya kläder, årets kalender från Personligalmanacka.se samt en Maria Lang-box som jag vann hos Em. Jag hade först inte planerat att beställa en kalender i år men så visade min syster upp sin och så blev jag lite sugen trots allt. Denna gången hade jag ingen inspiration att designa omslaget själv dock utan valde ett som redan fanns som jag gillade.

Veckans serier:
Jag kollade igenom Maria Lang-filmserien och fortsatte lite på mitt That '70s Show-maraton som närmar sig slutet nu. Jag kollade även på några avsnitt av Medium som jag håller på att se om.

Veckans bild:


Veckans bästa blogginlägg/ vlogg:
Jag väljer faktiskt mitt egna blogginlägg som jag skrev i fredags, "Fredagslistan | 18 saker för 2018". Jag blev så himla nöjd med listan och så peppad på att utföra allt som står på den.

Vad jag ser fram emot till nästa vecka:
Att återgå till vardagen på riktigt och komma igång med nya, fungerande vardagsrutiner. Jag ser fram emot en ledig måndag för att sedan arbeta tre dagar (tis, tors och fre) och återvända till våran egna avdelning efter barnens julledigheter.
05 januari 2018

Fredagslistan | 18 saker för 2018
De här listorna blir bara längre och längre, men här är min 18 planer och saker att sträva efter att uppnå under årets gång. Lyckas jag med allt detta blir 2018 verkligen ett toppen år!


Blogga bättre än 2017.
Bloggåret 2017 började hyfsat bra men sedan gick det bara utför fram till december och julkalendern. I år vill jag ha ett lagom aktivt bloggår hela året.

Bli mer aktiv på andras bloggar.
Jag besöker flera bloggar varje dag men jag lämnar sällan spår efter mig. Kommentarer tycker jag själv är jätteroligt att få så det vill jag bli bättre på att ge till andra också.

3 Bli bättre på SEO.
Jag tog aldrig tag i detta förra året så tänkte göra ett nytt försök i år.

4 Läsa minst fem böcker.
Jag läste inte ut en enda bok under 2017. I år vill jag ägna mer tid åt att läsa. Jag satsar på fem böcker, det är onödigt att överdriva.

5 Lyssna igenom samtliga Harry Potter-böcker.
Jag har appen Storytel som jag betalar för varje månad, det kanske är dags att utnyttja den? Jag gillar inte att läsa böcker på skärmen men jag lyssnar gärna på ljudböcker. Jag är sugen på att lyssna igenom böckerna om Harry Potter, de har jag aldrig läst innan heller (men skulle gärna göra).

Påbörja två nya tv-serier.
Vikings SKA jag se på i år! Och en till... troligtvis Wentworth eller The Handmaid's Tale. Fler än så vet jag inte om jag hinner med på grund av antalet serier jag redan följer samt en del maratonprojekt.

Se ikapp samtliga serier som jag halkade efter med under 2017.
Chicago Med, Empire, Fear the Walking Dead, Gotham, Once Upon A Time och The Originals lyckades jag ta en paus ifrån under året som gick. Det är serier jag gillar och definitivt ska fortsätta kolla på. Jag kommer eventuellt kolla klart på Skam också.

8 Ser mer film.
Även i år vill jag se på mer film, fram för allt (för mig) nya filmer. Och kanske någon på bio också.

Äta mer vegetariskt.
Jag kommer nog aldrig bli vegetarian, men jag är öppen för att i alla fall testa på och byta ut vissa måltider till ett vegetariskt alternativ.

10 Träna yoga eller pilates minst två gånger i veckan.
Jag behöver bli smidigare i kroppen och tror att yoga och pilates kan vara rätt svar på det. Jag tänkte i alla fall testa några gånger i veckan.

11 Få i mig mer vitaminer.
Mitt immunförsvar har varit lite klent det senaste året. Nog för att jag är ovan att träffa 10-15 barn varje dag men jag tror att min kropp behöver få i sig mer vitaminer.

12 Fotografera varje vecka.
För att kompensera det dåliga fotoåret 2017, vill jag i år ta någon form av fotografi med systemkameran varje vecka. Minst en bild. Ute i naturen, inne i hemmet, på vägen till jobbet...

13 Lära mig något nytt inom bildredigering.
Kunskaperna inom ett område man aktivt jobbar med växer med tiden, det är bara så det är. Det ska bli spännande att se vad för nytt jag lär mig i år.

14 Påbörja en utbildning som barnskötare.
Detta är en eventuell plan som jag har inför hösten. Jag suger fortfarande på den karamellen.

15 Köpa en ny cykel.
En ny, fräsch, stabil cykel men lite växlar hoppas jag kunna införskaffa mig innan våren.

16 Unna mig någon form av resa.
En kryssning står överst på listan då det inte blev någon i höstas. Annars kanske jag tar tåget någonstans, bara för att se mig om lite. En weekend i London hade inte heller varit fel.

17 Planera för min första tatuering.
Jag är så sugen på att tatuera mig. Jag har redan valt ett motiv och sparar inspiration på Pinterest nästan varje dag. Kan 2018 bli året då jag äntligen tar mod till mig och skaffar min första tatuering?

18 Ta ett morgondopp en tidig sommarmorgon.
Jag måste börja utnyttja det faktum att jag faktiskt bor med gångavstånd till Vänern. Tänk att börja en solig sommardag med en simtur, låter jättehärligt enligt mig.
02 januari 2018

Födelsedag & fyrverkerierHej 2018!
Nu har snart två dagar av det nya året redan passerat. Jag spenderade min nyårsafton hemma med min lillebror. Vi käkade gott, spelade spel och kollade på film, riktigt trevligt. Vid tolvslaget stod jag redo med kameran men på grund av regn höll jag mig bara uppe på balkongen. Men några bilder fick jag till i alla fall.

I går var en mycket speciell dag förresten, en dag som jag glömde bort att uppmärksamma, nämligen bloggens födelsedag. Under hela fyra år har jag bloggat här nu och med detta inlägg har jag även inlett år nummer fem, för mig blir bloggvärlden inte av med i första taget. Nästa månad firar jag nio år som bloggare, gissa om det blir fest nästa år! Grattis bloggen! 🎉
Följ mig på Instagram @johanna.berglund