28 maj 2017

Vecka 21
Hur skulle du kort sammanfatta veckan? Har veckan varit bra eller dålig?

Förutom att jag hade lite feber i några dagar och näst intill led i värmen, har det varit en relativt bra vecka. Svettig men till stor del ganska lugn. I onsdags mötte jag upp min syster i Karlstad för lite shopping och en sen lunch. Dock var detta samma dag som jag fick feber, men jag var tapper och fick ändå en trevlig eftermiddag.


Veckans bästa serieavsnitt?

The 100 4x13. En bra säsongsavslutning. Det var på tiden att Clarke offrade sig själv lite istället för att bara offra andra. Det bästa hon gjort på länge, och ett stort plus att hon även överlevde!


Veckans bästa seriekaraktär?

Det blir en duo denna gång, Oswald & Edward från Gotham. Jag älskar dem, och ännu mer nu efter veckans avsnitt. De är så härliga!


Veckans maratonprojekt?

Jag återupptog en pausad rewatch av Pretty Little Liars och började lite spontant att kolla på SVT-serien Blå ögon som jag trilla över på Netflix. Tycker den är jättebra, hittills!


Veckans bästa blogginlägg?

"Sommarmaraton a al Elsa" av Vi gillar film!


Vad ser du fram emot till nästa vecka?

Hmm, bra fråga! Händer någonting roligt nästa vecka? Jag har inga spikade planer. Jag har fått i uppgift att fixa ett studentplakat, så det ska jag nog börja med till veckan. Sedan så ser jag fram emot nya avsnitt av Gotham och PLL såklart.
27 maj 2017

Glass & jordgubbar

Canon EOS 60D + Canon EF 24mm f/2.8 IS USM

Jag var bara tvungen att fotografera förra helgens gotte! Kamera hade så länge ropat efter att få komma ut ur väskan.
Undra vad jag ska unna mig i dag? Vad unnar du dig under helgen?
24 maj 2017

Fröken Frimans krig får en sista säsong


Foto: SVT

Yes! Julen 2017 är Fröken Frimans krig tillbaka i SVT, dock för sista gången.
Säsong 4 utspelar sig 1908. Arbetarrörelsen är på frammarsch. Dagmar Friman och hennes vänner träffar fabriksanställda Margit, ett möte som gör att de beslutar sig för att ta strid för de kvinnor som inte tillåts vara med i de organiserade fackföreningarna, eftersom männen i facken inte vill att deras löner ska dras ner av kvinnornas låga inkomster. Sämre tider för nästan alla alltså och därmed ett tillfälle för handlaren Frithiof Johansson och hans fru Rut att försöka tjäna en hacka.

Alma då? Som änka känner hon av och påverkas av ensamheten. Därför svarar hon på en bekantskapsannons. Att träffa den till synes förmögne Sievert Lindberg blir dock en prövning för Alma, precis som för trogne vännen Emmy.

Det som förväntas vara den sista omgången av Fröken Frimans krig kommer precis som tidigare att sändas under julhelgen i SVT. Tillbaka i huvudrollerna är Sissela Kyle, Sofia Ledarp, Frida Hallgren Maria Kulle och Lena T Hansson. Nya i rollistan är bland andra Johannes Brost, Björn Gustafson, Maria ”la” Langhammer och Electra Hallman.

Pernilla Oljelund har precis som tidigare skrivit manus, Harald Hamrell regisserar och Maria Nordenberg producerar avsnitten som är på 60 minuter.
21 maj 2017

Vecka 20
Hur skulle du kort sammanfatta veckan? Har veckan varit bra eller dålig? 

Jag tycker att jag har haft en bra vecka. Lugn. Mycket känslor (läs mer längre ner). Härligt väder. Fortsatt att halka efter lite med vissa serier men även kommit ikapp med andra. Käkat jordgubbar och glass. Plockat fram OCH knäppt av kameran för första gången sedan nyårsafton!


Veckans bästa serieavsnitt?

The 100 4x12. Sorgligt och lite långtråkigt mellan varven men ändå ett av de bättre bland de få avsnitt jag hunnit se denna vecka.


Veckans bästa seriekaraktär?

Erin Lindsay (Chicago P.D.). Är dock rädd för att den fjärde säsongens avslutande cliffhanger kommer innebära att Sophia lämnar serien, men tycker ändå att det känns ganska osannolikt då hon inte fick något avslut.


Veckans maratonprojekt?

Avslutade säsong två av Gotham. Och jag kollade igenom samtliga tre avsnitt av Dokument inifrån: Fallet Kevin, en dokumentär som gjorde mig riktigt upprörd, arg och ledsen, och framförallt förvånad då jag faktiskt gått i samma skola som den yngsta av de två mordanklagade pojkarna.


Veckans bästa blogginlägg?

"Fallet Kevin: Jag är förundrad.." av Linda Blom


Vad ser du fram emot till nästa vecka?

Fortsättningarna av Pretty Little Liars och The 100. Fotografera lite till. Och komma igång med bloggdesignbeställningar igen.
19 maj 2017

Fredagslistan | Favoritserie just nu
Favoritserie just nu?
Jag är ganska fäst vid Gotham just nu.

Den serie du ser fram emot minst varje vecka just nu?
Intresset för The Originals har svajat lite de senaste veckorna, utan anledning egentligen, och i morgon får jag hela tre avsnitt att kolla ikapp på.

Serie du ser fram emot just nu?
Jag ser fram emot avslutningen av Pretty Little Liars som är inne på sina sista avsnitt nu. Sedan ser jag fram emot att börja kolla på Vikings.

Kvinnlig favoritkaraktär just nu?
Octavia Blake i The 100.

Manlig favoritkaraktär just nu?
Bruce Wayne i Gotham.

Favoritpar just nu?
Harper & Monty i The 100.

Favoritvänskap just nu?
Bruce & Selina i Gotham.
14 maj 2017

Vecka 19
Hur skulle du kort sammanfatta veckan? Har veckan varit bra eller dålig?

Dålig bloggvecka, dåligt på fotofronten och jag hade kanske kunnat motionera lite mer, annars ganska bra i övrigt. Jag började veckan med att besöka second hand-butiker och äta hamburgare tillsammans med min syster och hennes sambo och i torsdags firade jag min minsta lillebror som fyllde 15 år. Bra serievecka.


Veckans bästa serieavsnitt?

Riverdale 1x13. Ett händelserikt och mycket, mycket bra avsnitt. Mitt hjärta känner för Jughead. En lite jobbig säsongsavslutning, precis som det ska vara. Nu längtar jag massor till säsong två! Det ska bli intressant att få träffa Hiram.


Veckans bästa seriekaraktär?

Jag måste välja Zelena i veckans musikalavsnitt av Once Upon A Time, hennes sång och framträdande var jättebra. Jag gillar att hon fått lite mer plats i serien.

Veckans maratonprojekt?

Efter att jag förra veckan kollade igenom Hobbit-filmerna, kollade jag denna veckan såklart igenom Sagan om Ringen-filmerna också. Jag påbörjade även en rewatch av Gotham.


Veckans bästa blogginlägg?

"Ska barn verkligen leka krig?" av UnderbaraClara


Vad ser du fram emot till nästa vecka?

Säsongsfinalen av OUAT i morgon med dubbelavsnitt. Städa och dekorera balkongen. Och kanske borde plocka fram kameran lite?
07 maj 2017

Vecka 18
Hur skulle du kort sammanfatta veckan? Har veckan varit bra eller dålig?

Det har varit lite varierande. Jag var riktigt sliten under onsdagen och torsdagen på grund av dålig sömn men i övrigt var veckan ganska bra, speciellt lördagen då jag och pappa satt och kollade på Hobbit hela kvällen. Veckan bjöd även på flera bra serieavsnitt. Äntligen vet vi vem som mördade Jason i Riverdale, och jag är inte överraskad för fem öre.


Veckans bästa serieavsnitt?

Det var många bra avsnitt denna veckan, men jag väljer Pretty Little Liars 7x13. Veckans avsnitt av PLL var riktigt bra, mycket bättre än förra veckans filleravsnitt. Vi fick kanske inte några svar på seriens alla frågetecken denna gången heller, men avsnittet var ändå ett av de bättre denna säsongen enligt mig. En omtyckt duo med Aria och Emily, mycket Caleb och mycket känslor. Det var väldigt sorgligt när Yvonne dog, jag är dock inte överraskad, tydligen så måste Toby vara med Spencer... Men fint att de hann gifta sig i alla fall.


Veckans bästa seriekaraktär?

Kelly Severide (Chicago Fire). Mera tårar! Varför måste Severide vara den där karaktären som ständigt har en ny flickvän för att han på ett eller annat sätt alltid blir lämnad? Det har gått fem säsonger nu, låt honom få vara lite lycklig någon gång!


Veckans maratonprojekt?

Jag kollade igenom första säsongen av Frontier och de tre samtliga Hobbit-filmerna.


Veckans bästa blogginlägg?

"Tipsinlägg: 5 billiga fotobakgrunder" av Amanda Jona


Vad ser du fram emot till nästa vecka?

Att komma igång med mina dagliga promenader ordentligt. Fira lillebror som fyller 15 år. Och fortsättningen av PLL.
05 maj 2017

Fredagslistan | Fem slumpvis valda serier II
1. Game of Thrones
2. Riverdale
3. Teen Wolf
4. Once Upon A Time
5. The Vampire Diaries


Första karaktären som jag blev kär i:
1. Daenerys Targaryen.
2. Jughead Jones.
3. Stiles Stilinski.
4. Snow White.
5. Stefan Salvatore.

Karaktären jag inte förväntade mig att älska så mycket som jag gör idag:
1. Sansa Stark.
2. Cheryl Blossom.
3. Peter Hale.
4. Regina Mills.
5. Enzo 💔

En av mina favoritkaraktärer:
1. Arya Stark.
2. Betty Cooper.
3. Lydia Martin.
4. Emma Swan.
5. Damon Salvatore.

Karaktär som jag inte gillar:
1. Cersei Lannister.
2. Clifford Blossom.
3. Jackson.
4. Cora Mills, äntligen borta tack och lov!
5. Matt Donovan.

Ett par som du shippar:
1. Brienne & Tormund.
2. Betty & Jughead.
3. Lydia & Stiles.
4. Snow White & Prince Charming.
5. Caroline & Stefan.

Karaktär som jag vill kyssa:
1. Khal Drogo, när han levde såklart.
2. Jughead Jones.
3. Stiles Stilinski.
4. Prince Charming.
5. Damon Salvatore.

Relaterat: Fredagslistan | Fem slumpvis valda serier
03 maj 2017

Trailer | Orange Is the New Black säsong 5
Nu är det inte långt kvar, drygt en månad bara sedan är den femte säsongen av Orange Is the New Black äntligen här. Jag är så taggad! Jag hoppas att Daya inte hittar på något mer dumt som kan förlänga hennes straff...
02 maj 2017

Avatar får fyra uppföljare!
Avatar-uppföljarnas officiella premiärdatum! 
James Cameron har ända sedan den första Avatar-filmen hade premiär år 2009, jobbat hårt på en uppföljare. Genom åren har det växt från en till två till tre till fyra filmer vars premiärdatum är:

Avatar 2 - 18 december 2020
Avatar 3 - 17 december 2021
Avatar 4 - 20 december 2024
Avatar 5 - 19 december 2025

Avatar är en av mina favoritfilmer så även om jag känner mig lite skeptisk ser jag samtidigt fram emot en fortsättning med nya äventyr i den grönskande djungeln på Pandora. Men hur ska de kunna fylla hela fyra filmer? Vad tror du?

Bekräftade att återvända är Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang och Sigourney Weaver.

Relaterat: Månadens film | Avatar
01 maj 2017

AvatarAVATAR (2009) | ★★★★★
Den före detta marinsoldaten Jake Sully reser genom Avatar-programmet till Pandora för att med alla medel övertyga urbefolkningen att låta människan exploatera deras natur för att utvinna en ny energikälla. Allteftersom Jake lär känna planeten och folket blir han mer och mer osäker på sitt uppdrag och när kampen ställs på sin spets måste han välja sida.
Avatar tar oss med till en spektakulär ny värld bortom fantasins gränser där en motvillig hjälte tvingas ta strid för vad han egentligen tror på.

Medverkande:
Sam Worthington, Zoë Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Michelle Rodríguez
Regi: James Cameron | Genre: Action, Sci-Fi, Äventyr | Längd: 161 min

Kommentar:
En snygg och välgjord film med underbart fina miljöer. Bra, vacker och spännande, och samtidigt lite otäck. Fantastiska effekter och skådespelare. Jag älskar den. Filmmagi på hög nivå!


Relaterat inlägg: Avatar får fyra uppföljare!
Följ mig på Instagram @johannaewa.se