13 februari 2017

Trailer | The Originals säsong 4
Om lite mer än en månad, den 18 mars för att vara exakt, har The Originals äntligen premiär med sin fjärde säsong. Jag ser fram emot detta supermycket då säsong tre inte alls var något vidare. Alla tråkiga karaktärer som Lucien, Tristan och Aurora drog ner på stämningen totalt, främst de två sistnämnda. Hittills är säsong två min favorit.
12 februari 2017

Vecka 6


Jag fastnade snabbt för Riverdale.

Hur skulle du kort sammanfatta veckan? Har veckan varit bra eller dålig? 

Det har varit en slapp vecka då kylan kom tillbaka och tog med sig både snö och en förkylning. Därav den dåliga aktiviteten på bloggen. Jag orkade i alla fall ta mig iväg och hämta mina nya glasögon som jag är så nöjd med. Jag började kolla på Riverdale under veckan och den blev snabbt en ny favoritserie. Två avsnitt tog det, knappt. Jag har även käkat tacos, kollat på första avsnittet av Van Helsing (helt oplanerat) och pratat en del i Skype med min syster och spelat SSO.


Veckans bästa serieavsnitt? 

Både Chicago Fire (5x12) och Chicago P.D. (4x13) hade riktigt bra avsnitt denna veckan, dock gillade jag inte att Sylvie och Antonio typ gjorde slut så Chicago P.D. var nog lite bättre då.


Veckans bästa seriekaraktär?

Jag har förälskat mig i karaktären Jughead Jones i Riverdale. Eller jag har förälskat mig i hela serien! Men jag gillar honom skarpt, avsnitt efter avsnitt.Jughead spelas av Disney Channel-stjärnan Cole Sprouse.

Veckans maratonprojekt?

Jag har fortsatt kolla lite på The Originals.


Veckans bästa blogginlägg?

"6 tips på snabba & enkla bakrecept till Alla Hjärtans Dag" av Helena Lyth


Vad ser du fram emot till nästa vecka?

The Walking Dead i morgon! Och Riverdale på fredag. Min syster kommer på besök på tisdag och sover över, så det blir lite syskonkärlek på alla hjärtans dag ♥
07 februari 2017

Trailer | Ny trailer för nya Pirates of the Caribbean


Will Turner!

Jag vet att jag har nämnt det förut men jag är så taggad på denna! Pirates of the Caribbean - Dead Men Tell No Tales (eller Salazar´s Revenge som den heter på svenska) har biopremiär den 24 maj.
06 februari 2017

The ImpossibleTHE IMPOSSIBLE (2012) | ★★★★✩
Maria, Henry och deras tre söner är på semester i det tropiska Thailand. När familjen njuter av solen vid poolen slits paradiset i bitar av den enorma våg som drar med sig allt i dess väg och splittrar familjen.
The Impossible är baserad på en sann historia om en av de tusentals familjer som drabbades av den ofattbara katastrofen 2004. Den visar hur familjen kämpar för sitt liv, men också hur främlingar hjälpte och stöttade varandra för att överleva tillsammans.

Medverkande:
Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland, Samuel Joslin, Oaklee Pendergast
Regi: Juan Antonio Bayona | Genre: Drama, Thriller | Längd: 114 min

Kommentar:
En väldigt känslofylld film. Det blir extra svårt att hålla tårarna tillbaka då man vet om att den är baserad på en verklig händelse som faktiskt har inträffat. Filmen är väldigt bra men hemskt sorglig. En film som känns i hjärtat! Väldigt bra insatser från skådespelarna också.
05 februari 2017

Vecka 5
Hur skulle du kort sammanfatta veckan? Har veckan varit bra eller dålig?

Jag ser min vecka som en mycket bra vecka. Jag började den med att spendera en massa pengar (alltid lika roligt, om plånboken tillåter) genom att först göra en ny synundersökning och investera i ett par nya glasögon. Sedan bjöd jag min syster på lunch innan vi tog en liten shoppingrunda. I övrigt har jag mest varit hemma, ägnat mig åt vardagliga sysslor och planerat lite nyheter till designstudion.


Veckans bästa serieavsnitt?

Teen Wolf 6x10. De goda besegrar återigen de onda. Stiles återkomst. Stydia. Några oväntade och några efterlängtade kyssar. Jag gillade dock inte riktigt slutet, det hade fungerat bättre om serien var slut nu men det återstår ju faktiskt hela 10 avsnitt. Det kändes för mycket som ett farväl, inte minst till Stiles och ska de verkligen avsluta Teen Wolf utan honom? I hope not.


Veckans bästa seriekaraktär?

Jag gillade Bruce Wayne i veckans avsnitt av Gotham. Det är roligt med karaktärer som utvecklas.


Veckans maratonprojekt?

Jag har fortsatt kolla på The Originals.


Veckans bästa blogginlägg?

"Fototips-fredag: Min redigeringsprocess" av Jarina


Vad ser du fram emot till nästa vecka?

Jag ser fram emot att få hämta mina nya glasögon som jag hoppas hinner komma till veckan. Och så funderar jag på att fota lite stilleben.
02 februari 2017

Veckans skådis | Emma WatsonEmma Watson.

  • Född den 15 april 1990 i Frankrike.
  • När hon var fem år flyttade hennes familj tillbaka till Storbritannien.
  • Studerade skådespeleri vid The Dragon School i Oxford.
  • Provspelade för rollen som Hermione Granger i Harry Potter-filmerna när hon var nio år och fick rollen. Hon har sedan medverkat i alla filmer i Harry Potter-filmserien.
  • Debuterade 2009 som modell då hon blev det brittiska modemärket Burberrys ansikte utåt. Har även modellat för många andra, t.ex. Vogue.
  • Spelar rollen som Ila i Noah (2014).
  • Min favoritfilm med Emma: Samtliga Harry Potter-filmer.
01 februari 2017

TV's mest sorgliga dödsfall | Topp 6 (kvinnor)
Allison Argent (Teen Wolf)
Leslie Shay (Chicago Fire)

Poussey Washington (Orange Is the New Black)
Andrea Marino (Ghost Whisperer)

Beth Greene (The Walking Dead)
Camille O'Connell (The Originals)


När ska TV sluta krossa våra hjärtan? 💔


Relaterat: TV's mest sorgliga dödsfall | Topp 6 (män)
Följ mig på Instagram @johanna.berglund