02 december 2017

Lucka 2: Julen i SVTJul & nyår i SVT.
TV-tablån är i vanlig ordning fullproppad med en massa traditionella julklassiker, premiärer och årskrönikor även denna julen. Här i julkalenderns andra lucka går jag igenom några av de, och främst de som intresserar mig själv.

I går drog årets julkalender, Jakten på tidskristallen, igång och ett nytt avsnitt visas varje dag ända fram till julafton. Svensson Svensson har bytt dag och vi får i år fira jul med familjen under uppesittarkvällen istället för julaftonskvällen då filmen En underbar jävla jul visas istället. Klockan tre på julafton får vi som vanligt träffa Kalle Anka och hans vänner, följt av klassikerna Kan du vissla, Johanna och Karl-Bertil Jonssons julafton.

2018 är det hundra år sedan Ingmar Bergman föddes och på juldagen inleder SVT sitt Bergmanår med den långa versionen av Fanny & Alexander. På juldagen är det även premiär för den sista säsongen av Fröken Frimans krig och den populära julfilmen The Holiday visas under kvällen. På nyårsafton får vi träffa Grevinnan & betjänten och tolvslaget rings som vanlig in på Skansen. På nyårsdagen inleds den sista säsongen av TV-serien Bron. Och den 4 januari visas Hotelliggaren, föreställning från Fredriksdalsteatern 2017.

Här kan du läsa mer om julen i SVT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ mig på Instagram @johanna.berglund