24 maj 2017

Fröken Frimans krig får en sista säsong


Foto: SVT

Yes! Julen 2017 är Fröken Frimans krig tillbaka i SVT, dock för sista gången.
Säsong 4 utspelar sig 1908. Arbetarrörelsen är på frammarsch. Dagmar Friman och hennes vänner träffar fabriksanställda Margit, ett möte som gör att de beslutar sig för att ta strid för de kvinnor som inte tillåts vara med i de organiserade fackföreningarna, eftersom männen i facken inte vill att deras löner ska dras ner av kvinnornas låga inkomster. Sämre tider för nästan alla alltså och därmed ett tillfälle för handlaren Frithiof Johansson och hans fru Rut att försöka tjäna en hacka.

Alma då? Som änka känner hon av och påverkas av ensamheten. Därför svarar hon på en bekantskapsannons. Att träffa den till synes förmögne Sievert Lindberg blir dock en prövning för Alma, precis som för trogne vännen Emmy.

Det som förväntas vara den sista omgången av Fröken Frimans krig kommer precis som tidigare att sändas under julhelgen i SVT. Tillbaka i huvudrollerna är Sissela Kyle, Sofia Ledarp, Frida Hallgren Maria Kulle och Lena T Hansson. Nya i rollistan är bland andra Johannes Brost, Björn Gustafson, Maria ”la” Langhammer och Electra Hallman.

Pernilla Oljelund har precis som tidigare skrivit manus, Harald Hamrell regisserar och Maria Nordenberg producerar avsnitten som är på 60 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ mig på Instagram @johanna.berglund