31 oktober 2016
28 oktober 2016

Fredagslistan | Favoritserier under Halloween
1 Scream (2015-)
Mördare i mask. Slasher. Skräck.

Ghost Whisperer (2005-2010)
Spöken. Mysterium.

The Walking Dead (2010-)
Zombies. Skräck.

Pretty Little Liars (2010-2017)
Mord, hot, tortyr och stalkning. Mysterium.

Teen Wolf (2011-2017)
Övernaturliga varelser. Mysterium.

Vad ser ni helst på under årets läskigaste högtid?
24 oktober 2016

Förvaringstankar


Bilder: Pinterest

Jag sitter och kollar efter inspiration på garderober på Pinterest. 
Jag är ingen klädesintresserad person, jag har inget intresse för mode och trender, men jag vill ha ett smidigare sätt att hitta bland mina kläder. För kläder har jag ju ändå, precis som alla andra och det har hänt allt för många gånger att jag hittat ett klädesplagg som jag inte använt på ett bra tag för att det hamnat längst ner, längst in i en byrålåda. Och det känns inte som att jag gör annat än att rensa ut gammalt, slitet och urtvättat men ändå är det alltid proppfullt. Och shoppar nytt gör jag ju typ aldrig heller, eller?

Det här med att lägga in rena kläder i byrån igen kan också ta lite tid.
Jag vill ha bättre översikt över mina kläder. En platsbyggd garderob skulle jag vilja ha i sovrummet. Antingen med skjutdörrar, som dessa fina från 140kvadrat.se som ger en modern men ändå lite industriell känsla, eller något liknande de vita dörrarna i kollaget ovan. När jag flyttar till större ska jag allt ta mig en allvarligare funderare på detta, i nuläget känns det inte så aktuellt, i alla fall inte i sovrummet. Men detta kanske är något vi borde satsa på till vardagsrummet? Vi letar ju ny förvaring dit. Tåls att fundera på alltså...
08 oktober 2016

Här finns jag

Här finns jag på sociala medier:
För över 1,5 år sedan skrev jag ett blogginlägg och länkade till alla mina sociala medier, men lite har ju förändrats genom åren så därför kommer här ett nytt, uppdaterat inlägg om vart jag håller hus utöver denna blogg.

Julbloggen - Här bloggar jag om min favorithödtid - julen. Bloggen är personlig och handlar om min jul och alltså inte om julen i allmänhet.
Simsbloggen - Här bloggar jag om mitt The Sims 3-spelande. Aktiviteten svajar en hel del just nu dock.
Studion - Här kan man beställa en bloggdesign, få hjälp med en logotyp, köpa färdiga bloggdesigner, ladda ner mina gratisdesigner och ta del av mina printables.

Instagram - Instagram använder jag numera som en sidekick till bloggen, jag uppdaterar alltså inte om min vardag där. Jag delar foton och film-, serie- och bloggrelaterade inlägg. Även julbloggen har ett konto @johannasjul.
Twitter - På Twitter är jag mer vardaglig, när jag kommer ihåg att uppdatera vill säga. Här kan det dyka upp lite vad som helst, när som helst.
Pinterest - Här pinnar jag en massa inspirerande bilder inom olika kategorier, precis som alla andra gör.
Tumblr - Här delar jag fina, trevliga bilder. Jag har även en Tumblr med jultema, en med serietema samt min designportfolio.
Trakt.tv - Här håller jag kolla på mina TV-serier.

Det var väl allt, tror jag :)
(Facebook och Snapchat använder jag bara privat.)
07 oktober 2016

Gästblogga om Din bästa julfilm!
Hej!
Årets julkalender är, som vanligt såhär års, under full planering och i år tänkte jag justera innehållet en aning, precis som jag har gjort på resten av bloggen. Och jag skulle vilja ha med er i min julkalender, er mina läsare. Jag söker därför efter 4 bloggare som vill tipsa om sin favoritjulfilm på min blogg i december. Självklart kommer ditt namn och din blogglänk finnas med i inlägget. Intresserad?
Mejla mig på jojjo_berglund[at]hotmail.com och ange "Gästblogga" i ämnesraden. Skriv i mejlet två tänkbara julfilmer (en som reserv om flera skulle välja samma) som du skulle vilja tipsa om + ditt namn och bloggadress. Jag återkommer med mer info på mejlen.

Tack på förhand.

UPDATE (9/10): Söker fortfarande en person till!
06 oktober 2016

TV-serier som jag inte trodde att jag skulle tycka om
Empire.
Jag såg inte alls på Empire som en serie som jag skulle gilla (för jag gillar ju inte Hiphop?), men jag hade tydligen fel. Min syster introducerade mig för serien via ett YouTube-klipp där Jamal sjunger "You´re So Beautiful" och jag gillade faktiskt musiken och blev nyfiken på att se mer. Sedan följde jag helt plötsligt serien, till både min och min systers stora förvåning.
Mina favoritkaraktärer är Jamal och Cookie.

Gotham.
Jag vet egentligen inte varför jag bestämde mig för att kolla på Gotham. Jag är inte direkt någon Batman-fantast. Men det var ändå något med handlingen som intresserade mig, samtidigt som jag var ganska osäker på om detta verkligen var en serie för mig. Men jag kollade på piloten och ville sedan ser mer. As simple as that.
Mina favoritkaraktärer varierar men just nu är det Oswald/ Penguin och James.

Pretty Little Liars.
Utan att kolla närmare på saken levde jag i tron om att PLL bara var en vanlig dramaserie om ett gäng tonårstjejer, men det stämde ju inte alls. Min syster introducerade mig även för denna. Hon beskrev den som en serie om ett gäng tjejer vars ledare försvinner och tjejerna får sms och delar av henne skickade till sig. Ja, vem hade inte blivit nyfiken på det?
Mina favoritkaraktärer är Spencer och Hanna.


Följer ni några serier som ni inte trodde att ni skulle börja följa?
03 oktober 2016

The Shallows
THE SHALLOWS (2016) | ★★★★✩
Nancy attackeras av en vithaj när hon surfar ensam på en öde strand. Hon klarar sig, men strandas på en liten klippa medan hajen cirkulerar i vattnet mellan henne och stranden. För att kunna ta sig till säkerheten på stranden, måste hon sätta sitt mod och sin viljestyrka på prov.
Medverkande: Blake Lively, Óscar Jaenada, Brett Cullen, Sedona Legge, Janelle Bailey

Kommentar: Riktigt spännande emellanåt. Sättet hon besegrade hajen på var ganska oväntat. Denna känns lite annorlunda i jämförelse med andra hajfilmer. Jag gillar den. Snyggt foto, hajen är välgjord och Blake gör ett fantastiskt jobb.
02 oktober 2016

Blogguppskattning | Reviewblog & Seriereflektioner

Jag kommer under de närmaste veckorna, tillsammans med några andra film-, bok- och seriebloggare, visa min uppskattning till bloggar inom just det ämnet. Denna vecka blir det två bloggar i ett inlägg, eftersom att jag är så sent ute.Varför jag läser bloggen och vad jag uppskattar mest med den.
Reviewblog bloggar Elin om filmer, TV-serier och böcker. Hon skriver även om skådespelare och fyller i diverse listor. Jag gillar främst hennes filmrecensioner och inlägg om kommande biofilmer. Det är även roligt att läsa om hennes favoritskådespelare, där har vi faktiskt några gemensamma nämnare.

Utvalda inlägg: "Oktober - Kommande filmer på bio", "Filmrecension: The Legend of Tarzan", "Favoritskådespelare #9: Angelina Jolie".
Varför jag läser bloggen och vad jag uppskattar mest med den.
Seriereflektioner bloggar Sara med variation inom film och TV-serier. Jag gillar att läsa hennes teorier om Pretty Little Liars. Hon skriver även en del om Game of Thrones och Teen Wolf, två andra favoriter. Och även hon skriver väldigt bra filmrecensioner.

Utvalda inlägg: "Säsongsrecension: Pretty Little Liars 7A", "11 frågor om Game of Thrones", "Filmrecension: The Jungle Book".

Följ mig på Instagram @johanna.berglund