27 september 2016

Topp 10-lista | TV-vänskap


"Hey, we could team up, "Bi-curious and The Virgin"." - Audrey

1 Audrey Jensen & Noah Foster (Scream)
2 Bonnie Bennett & Damon Salvatore (The Vampire Diaries)"Hoes over bro's." - Brooke

3 Brooke Davis & Peyton Sawyer (One Tree Hill)
4 Scott McCall & Stiles Stilinski (Teen Wolf)"I don't trust anyone in this world other than you." - Kelly

5 Leslie Shay & Kelly Severide (Chicago Fire)
6 Hanna Marin & Spencer Hastings (Pretty Little Liars)"You're my brother." - Rick

7 Daryl Dixon & Rick Grimes (The Walking Dead)
8 Teyla Emmagan & Ronon Dex (Stargate Atlantis)"You're my shawty" - Poussey

9 Poussey Washington & Tasha "Taystee" Jefferson (Orange Is the New Black)
10 Clarke Griffin & Bellamy Blake (The 100)
25 september 2016

Blogguppskattning | Seriedrottningen

Jag kommer under de närmaste veckorna, tillsammans med några andra film-, bok- och seriebloggare, visa min uppskattning till bloggar inom just det ämnet. Den sista bloggen för den här veckan är Seriedrottningen.Varför jag läser bloggen och vad jag uppskattar mest med den.
Jag följer Seriedrottningen, a.k.a Lovisa, på grund av all serieinspiration. Hon levererar intressanta och välgjorda inlägg och har inspirerat mig till att kolla på ett flertal serier. Guiden hon la upp om Chicago-serierna är bland det bästa hon skrivit, jag har länge velat se allt i korrekt ordning. Tack! Jag älskar att hon har sådan koll! Förut gillade jag även hur hon sammanfattade veckans alla avsnitt, hoppas hon börjar med det igen.

Utvalda inlägg: "Lista: Tv-seriernas ABC", "Hur slutar Pretty Little Liars", "En guide till Chicago Fire, PD, Med och Justice".

23 september 2016

10 saker om mig som ni kanske inte visste om
1 Jag är inte så förtjust i skräckfilmer. De är helt enkelt inte underhållande.
2 Jag är en nattuggla.
3 Jag kan verkligen inte spara pengar. Jag skulle absolut inte säga att jag slösar med mina pengar, för jag tänker oftast igenom vad jag köper, men inkomsten är just nu inte tillräcklig för att både sparas och spenderas, antar jag.
4 Jag skulle kunna leva på potatisgratäng. Så gott.
5 Jag har så svårt för att prata bort telefonförsäljare, det slutar alltid med att jag bara lägger på luren och sedan spärrar numret.
6 Jag är livrädd för ormar.
7 Jag klipper mitt hår själv. 300 kr för en klippning? Nej, tack. Mitt hår växer så fort att det skulle bli jättedyrt att hålla en frisyr i trim med regelbundna frisörbesök.
8 Jag fick ett C på Engelska 5-kursen jag läste i somras.
9 Jag är totalt ointresserad av smink. Jag kan verkligen ingenting om det och sminkar mig därför inte.
10 Jag är Tigerfadder.
21 september 2016

Blogguppskattning | Gilla Film

Jag kommer under de närmaste veckorna, tillsammans med några andra film-, bok- och seriebloggare, visa min uppskattning till bloggar inom just det ämnet. Veckans första blogg, och den tredje bloggen totalt, är Gilla Film.Varför jag läser bloggen och vad jag uppskattar mest med den.
Anledningen till varför jag läser Elsas blogg är enkel - för att hon bloggar om film, och hon gör det riktigt bra. Inläggen är välskrivna och intressanta. Det förekommer även en del inlägg om TV-serier och skådespelare. Jag gillar verkligen hennes temainlägg och filmquiz. Filmquizen är en stor anledning till att bloggen blir så unik.

Utvalda inlägg: "Filmquiz #37: En film", "Sean Pertwee & Ben McKenzie", "Vecka 32 ● Effekter".

19 september 2016

Topp 10-lista | TV-par


"I care more about her then I care about me." - Glenn

1 Haley James Scott & Nathan Scott (One Tree Hill)
2 Maggie Greene & Glenn Rhee (The Walking Dead)"Could you lie to that face?" - Hanna

3 Hanna Marin & Caleb Rivers (Pretty Little Liars)
4 Snow White & Prince Charming (Once Upon a Time)"Peyton Sawyer is not human, she is an angel. And she's my angel." - Lucas

5 Peyton Sawyer & Lucas Scott (One Tree Hill)
6 Melinda Gordon & Jim Clancy (Ghost Whisperer)"I'm going to eliminate an old friend before he gets his teeth into my therapist." - Klaus

7 Veronica Mars & Logan Echolls (Veronica Mars)
8 Camille O'Connell & Klaus Mikaelson (The Originals)"We're planning a June wedding." - Caroline

9 Erin Lindsay & Jay Halstead (Chicago P.D.)
10 Caroline Forbes & Stefan Salvatore (The Vampire Diaries)


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
17 september 2016

Blogguppskattning | Living In Fictional Worlds

Jag kommer under de närmaste veckorna, tillsammans med några andra film-, bok- och seriebloggare, visa min uppskattning till bloggar inom just det ämnet. Veckans andra blogg är Living In Fictional Worlds.Varför jag läser bloggen och vad jag uppskattar mest med den.
Jag läser Living In Fictional Worlds för de välskrivna recensionerna. De är kortfattade men informationsrika på ett alldeles lagom sätt. Jag gillar att hon även skriver om skådespelare och fyller i diverse listor. Bloggen är full av tips och trevlig läsning inom film och TV!

Utvalda inlägg: "The Shallows (2016)", "Favoritskådespelare 3 - Channing Tatum", "Mina TV-serier".

13 september 2016

Blogguppskattning | Karins Universum

Jag kommer under de närmaste veckorna, tillsammans med några andra film-, bok- och seriebloggare, visa min uppskattning till bloggar inom just det ämnet. Denna vecka är Karins Universum först ut.Varför jag läser bloggen och vad jag uppskattar mest med den. 
Jag läser Karins blogg för att få inspiration. Jag har bara följt Karin sedan i våras, så jag håller fortfarande på att lära känna henne, men hennes blogg är redan en stor inspirationskälla för mig, speciellt inom film och TV men även i sin helhet. Det jag uppskattar mest med Karins Universum är alla inlägg om film och TV, såklart, men jag gillar att hon bloggar om annat, mer personliga saker, också.

Utvalda inlägg: "Betygsätter Veronica Mars pojkvänner", "En lista om hösten", "Veckans tema | Vänner".

07 september 2016

Månadens tema | Vill du vara med?
Jag behöver pepp och framförallt en anledning till att plocka upp kameran lite oftare så därför tänkte jag starta en ny fotoutmaning och söker nu medlemmar till den. 2-5 stycken hoppas jag på, plus jag.

Denna fotoutmaning kommer, precis som den förra, gå ut på att varje gruppmedlem tolkar samma tema på valfritt sätt med hjälp av sina kameror och sin kreativitet, största skillnaderna är att vi denna gång kör månadsvis istället för veckovis och att vi kan lägga upp flera bilder till temat och inte bara en.
Vi har ett tema i månaden, därav "Månadens tema", och vi har därför en hel månad på oss att tolka temat med en eller flera bilder, och även tidsinställa om det skulle behövas. Allas bilder laddas upp på samma dag.

Krav: Du måste ha en blogg och ett fotointresse, du måste ha en systemkamera (kompakt systemkamera går också bra) och ett redigeringsprogram. Du behöver också ha ett Facebook-konto då det är där (i en hemlig grupp) vi kommer hålla kontakt.

Vill du vara med?
Lämna en kommentar med en länk till din blogg.
05 september 2016

The Legend of Tarzan
THE LEGEND OF TARZAN (2016) | ★★★✩✩
Det har gått många år sedan Tarzan lämnade djungeln för ett liv i England som John Clayton med sin älskade Jane vid sin sida. Han har nu blivit inbjuden att åka tillbaka till Kongo som ett sändebud åt parlamentet, omedveten om att han bara är en bricka i ett dödligt spel av girighet och hämnd.
Medverkande: Alexander Skarsgård, Margot Robbie, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz, Djimon Hounsou

Kommentar: Jag hade faktiskt aldrig sett någon annan film om Tarzan än den tecknade Disneyklassikern innan jag såg denna. Jag blev positivt överraskad. Vissa scener var lite onödigt sega men i det stora hela så var det en riktigt bra och sevärd film. Och Skarsgård ser förbannat bra ut i djungeln. Lite mer bakgrundsfakta hade höjt betyget.
02 september 2016

När kommer mina favoritserier tillbaka?
Höstens kommande säsonger. (Svensk tid)

September
20 Gotham (säsong 3)
22 Empire (säsong 3)
22 Chicago P.D. (säsong 4)
23 Chicago Med (säsong 2)
26 Once Upon a Time (säsong 6)

Oktober
12 Chicago Fire (säsong 5)
22 The Vampire Diaries (säsong 8, sista säsongen)
24 The Walking Dead (säsong 7)

November
16 Teen Wolf (säsong 6, sista säsongen)


Hur ser din TV-höst ut?
Följ mig på Instagram @johannaewa.se