31 juli 2016

Kort om veckans planer
God kväll på er allihopa!
Oj, vad tiden går. Tänk att juli redan är förbi. Imorgon börjar augusti, månaden då min julblogg börjar smyga igång. Morgondagen är även dagen då jag ska till min gamla gymnasieskola och skriva Nationella prov i Engelska. Nervös? Ja! Men lite smått taggad är jag också, det ska bli så skönt att få det gjort, oavsett hur det går. Sen på onsdag ska jag göra min muntliga examination och sedan är jag förhoppningsvis klar med den kursen och kan tagga inför helgen. På lördag vankas femte besöket på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg, på söndag blir det shopping på Gekås i Ullared innan vi åker vidare till Borås och på måndag blir det djurpark och fotografering och troligtvis ett besök hos farmor på vägen hem :)

Nu: En dusch sedan kolla något avsnitt av The Killing.

Hur har eran sommar varit?
24 juli 2016

The Vampire Diaries läggs ned
Efter den kommande åttonde säsongen läggs en av mina favoritserier ned.
Min älskade vampyrsaga går i graven men mina känslor kring detta är faktiskt inte så sorgsna. The Vampire Diaries var inte riktigt detsamma efter att Elena försvann och jag saknade henne mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Jag kan faktiskt hålla med om att det är dags att runda av nu, men det kommer bli tomt. Jag hoppas att de avslutar på ett bra sätt!

I videon ovan summerar skådespelarna och teamet bakom serien åren med The Vampire Diaries och tar farväl ♡
04 juli 2016

Suffragette
SUFFRAGETTE (2015) | ★★★★✩
I filmen Suffragette får vi följa en grupp feministers farliga kamp om kvinnlig rösträtt. Filmen utspelar sig år 1912 i London från 24 åriga Mauds perspektiv. Hon har arbetat i ett tvätteri sedan hon var sju år gammal. När Maud en dag får i uppgift att leverera ett paket hamnar hon mitt i ett upplopp som involverar att krossa fönster. I gruppen av stenkastande kvinnor känner hon igen sin arbetskamrat Violet. Violet bjuder in Maud till att delta i deras möten och Maud går snart med i kampen.
I decennier hade kvinnor fredligt kampanjat för jämlikhet och rösträtt. Deras argument ignorerades. Som svar kallade Emmeline Pankhurst, ledare för Suffragetterörelsen till en nationell kampanj av civil olydnad. Filmen Suffragette är historien om en grupp arbetande kvinnor som gick med i kampen. .
Medverkande: Carey Mulligan, Anne-Marie Duff, Helena Bonham Carter, Ben Whishaw, Meryl Streep

Kommentar: En stark film om en historisk period som jag som kvinna är mycket stolt och tacksam över. En mycket viktig film som alla bör se!
Följ mig på Instagram @johanna.berglund