27 april 2016

Välkomnar ett nytt objektiv!Canon EF 24mm f/2.8 IS USM är namnet på mitt nya objektiv. Eftersom att mitt Tamron 17-50mm kan vara lite för stort att släpa på ibland, till exempel när man ska in till stan eller bara gå en spontan promenad och man vill ha kameran så lätt som möjligt, har jag sett mig om efter ett nytt objektiv de senaste veckorna. Något fast och inte för stort. Mitt 50mm passar inte till den uppgiften så ett med mer vidvinkel bestämde jag mig snabbt för. Canons 24mm och 28mm var mina kandidater, och ett ganska svårt val tills min pappa erbjöd mig att få köpa hans 24mm i toppskick för ett kanonpris. Sagt och gjort.

Nu välkomnar jag Canon EF 24mm f/2.8 IS USM till familjen, så mycket kul vi ska ha tillsammans!
13 april 2016

Vårlistan
Vad är det bästa med våren?
Ljusare dagar och blommor som tittar upp och slår ut. Solen som värmer och man kan lätta lite på kläderna. Jag brukar personligen må lite bättre på våren, när allt är färgglatt, ljust och härligt.

Vad har du för vårplaner?
Promenera i naturen, krypa bland blommorna, plugga (läser Ma, Sv och Eng på gymnasienivå på komvux), muta min syster att modella för mig och eventuellt starta en ny fotoutmaningsgrupp.

Vad kommer du att fota i vår?
Blommor! Jag älskar att fota blommor, och natur överhuvudtaget. Förhoppningsvis lite djur också och porträtt. Jag vill även bli bättre på vardagsfotografering.

Vad kommer du att dricka?
Vatten och mineralvatten.

Vad har du på dig på våren?
Leggings och en tröja eller tunika + min khakigröna vårjacka.

Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?
Jag fotade blommor, måsar och myror, betalade skatt för första gången och gick Stöd & matchning på Lernia.

Vad händer i ditt liv just nu?
Jag studerar sedan några veckor tillbaka, det är prio ett just nu. Jag jobbar även på att komma tillbaka till bloggen och fotograferandet som stått stilla ett tag.

Vad tittar du på?
Alla mina älskade TV-serier, som vanligt.

Vad läser du?
Jag är fortfarande inne i mitt Astrid Lindgren-flow och ska precis börja läsa Madicken och Junibackens pims.

Mina tre bästa vårtips till mig själv:
▸ Ta vara på de soliga tillfällena.
▸ Var inte ute i sista sekund med kursinlämningarna! Du kan bli klar i god tid så bli det.
▸ Var inte för snabb med att lämna mössan hemma när du går ut.
05 april 2016

Före, efter och efter

Hej! Ja, jag lever. Svårt att tro kanske med tanke på vilken tråkig bloggare jag är numera. Den största anledningen till min frånvaro är bristen på fotoinspiration. Min kamera har varit orörd i över en månad... Men förhoppningsvis så blir det ändring på det snart, nu när våren är här och snart även en massa vacker grönska, hoppas jag. Jag taggar inför det i alla fall.

I det här inlägget tänkte jag visa några redigeringar, för även om inte fotolusten har funnits rent fysiskt har ändå lusten för att skapa och redigera varit närvarande. Och har man inga nya bilder att redigera, får man ta de gamla.

Detta blir inget traditionellt "före-efter"-inlägg utan "före-efter-efter". Samtliga bilder har visats på bloggen tidigare och är tagna i april förra året. På bild 1 hittar ni det oredigerade originalet, bild 2 bildens första redigering som den visades förra året och på bild 3 ser ni hur jag valde att redigera den idag.
Den här bilden tyckte jag behövdes beskäras och motivet få en helt ny position, detta koncept följde med till den nya redigeringen. Lite mer kontrast och färgfyllningar.
Denna bilden har fått samma kontrast och färgfyllningar (a.k.a min nya standardredigering) som bilden ovan, detta gjorde bland annat ljuset i bilden vitare vilket jag gillar skarpt.
Även denna bilden har beskärts en del och motivets position ändrats. I den nya redigeringen är största skillnaden kontrasten och det vitare ljuset.


Redigerade jag bättre nu?
Detta med redigering är ju såklart en smaksak och jag som skapare av mina bilder ser saker som ni åskådare kanske inte ser, därför kan min nya redigering upplevas som både bättre och sämre i olika ögon. Enligt mig är den såklart bättre men berätta gärna vad du tycker! Kanske jag skulle göra ett till inlägg med ännu äldre bilder?
Följ mig på Instagram @johanna.berglund