26 februari 2016

Ur arkivet: Skage fyr (2013)


Canon EOS 60D + Tamron 17-50mm f/2.8
24 februari 2016

Ett vårtecken och balkongplaner
Solen skiner, snön smälter och fåglarna kvittrar, men inget säger så mycket vår som när ljusslingor byts ut mot påskris på balkongerna. I år vill jag inreda våran balkong. Jag vill ha ljuslyktor, bord och stolar, filtar och dynor till den platsbyggda bänken som jag även vill slipa och måla om. Vem det nu än var av de tidigare lägenhetsägarna som byggde den så missade de att slipa den och det är lite med risk för sina byxors välmående man sätter sig på den. Det måste åtgärdas och en hemtrevnad skapas.
I sommar ska vi kunna sitta ute på den inglasade balkongen och äta, läsa, mysa och umgås.

På bild: Påskriset 2014 gick i blått, gult och vitt.
01 februari 2016

En racka(rns) måndag
Ny vecka och ny månad. Idag har jag varit hundvakt åt mammas (familjens) finaste lilla By-Racka, ja för hon heter faktiskt så. Men alla kallar vi henne för Racka, eller Rackis (eller är det bara jag?). Hon fick sitt originella namn av mamma för att hon brukade dra sina syskon i svansarna när de var små. Ett namn hon flera gånger levt upp till. Och imorgon kommer hon hit igen.

Övrigt idag har jag bara pysslat med vardagsbestyr. Besvarat mejl, skickat in uppgifter, seriebloggat och promenerat med Racka. Kvar på schemat står dammsugning. Hallen blir snabbt full i grus nu när snön töat bort.

Men först en kvällsomelett :)Puppy face!
Följ mig på Instagram @johanna.berglund