29 november 2015

Första advent

© Johanna Berglund, Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Idag är det den första advent, som jag nämnde tidigare. Det första ljuset har fått brinna. Nu kliver vi in i den mysigaste tiden på året - juletid. Julen är äntligen här, så underbart! På tisdag drar julkalendern igång, både på SVT och här på bloggen, och jag hoppas att ni ser lika mycket fram emot båda som jag gör :)

Önskar er en trevlig första advent!

SC - LängtanJag, AmandaAinaMalinErica och Johanna har tillsammans en fotoutmaning som vi kallar Saturday Challenge där vi varannan lördag tolkar olika teman med hjälp av våra kameror och våran kreativitet.

Veckans tema är: Längtan
Veckans tolkning är en dag försenad (men bilden är i alla fall tagen igår) men idag är det ju första advent och vad passar då bättre än en julinriktad tolkning? För mig är första advent (eventuellt första december, beroende på vad som inträffar först) startskottet på julen. Från och med idag befinner vi oss i juletid. Hit har jag längtat ett tag och nu fortsätter jag med att längta till julafton, och såklart allt roligt som händer på vägen dit.
21 november 2015

Tid för julUsch så seg jag känner mig idag. Typiskt att man ska åka på en förkylning lagom till julpyntningen. Men nu, med start i torsdagskväll, har jag äntligen orkat med att få upp det mesta av pyntet. Och skapat ett riktigt härligt, kreativt kaos här hemma.

Imorgon ska jag försöka få lite ordning på kaoset och städa. Jag var så ivrig att julpynta att jag hoppade över städningen. Dålig idé. Jag ska även fota lite bilder och dokumentera första julen i lägenheten. Bilder kommer upp på julbloggen men kanske här också.

Och eftersom att julen har fått titta fram i mitt hem så måste den ju få synas på bloggen också, så säg hej till en ny julheader! Jag hoppas att snön ser någorlunda realistisk ut i era ögon, jag är inte så bra på detta (ännu). Någon större förändring än en ny header blir det inte då denna designen fortfarande är relativt ny och jag gillar den. Efter årsskiftet tänkte jag skapa något nytt.

Har julen kommit igång hos er ännu?
18 november 2015

Musik som fulländar dagen
Vad skulle livet vara utan musik?
Lite gråare tror jag, och tystare såklart. Vi har alla vårt egna, personliga, unika förhållande till musikvärlden. Vissa lever i den, vissa lyssnar bara på den. Jag bara lyssnar, spontanlyssnar för det mesta. Det blir mycket P!nk, för vad jag älskar den kvinnans musik! Jag har en spellista med alla hennes låtar som jag shufflar igenom nästan varje dag för att bryta tystnaden. Det är omöjligt att tröttna.

En annan artist som jag lyssnar mycket på är countrysångaren Scotty McCreery. Hans röst är underbar. Här ovan kan ni lyssna på hans senaste singel "Southern Belle" - den är jättebra, jag lovar ;)

Vad/ vem lyssnar du helst på en helt vanlig dag?
05 november 2015

Mitt i naturen

© Johanna Berglund, Canon EOS 550D + 60mm f/2.8 Macro USM

Tidigare i veckan satt jag och kollade igenom mitt fotoarkiv då jag funderar på att sätta ihop en fotobok med naturtema och så trillade jag över den här bilden från våren 2013. Detta är en sådan spontan bild som man blir nöjd med men ändå inte. Solljuset faller inte på perfekt men känslan, vinkeln och färgerna är bara för härliga. Jag gillar att kolla på den här bilden.
04 november 2015

Inför årets julkalender


En daglig uppdatering är återigen vad som väntar i december. För femte året i rad är det snart dags för den årliga julkalendern! Här är en liten tjuvtitt på årets kalenderlayout. Bakom dessa luckor gömmer sig en massa roliga tips på till exempel bloggar, julpyssel och julfilmer, en riktig tipskalender helt enkelt. Och självklart så har jag petat in en och annan tävling också. Den 2, 3 och 4 advent samt på julafton vankas det tävlingar även detta år. Och det är som vanligt inga sponsrade tävlingar utan jag står för priserna själv - min julklapp till er.

Julkalendern drar igång på tisdag den 1 december kl. 07.00.
Vilka kommer följa den? :)
02 november 2015

Värme i höstmörkret

Värmande ljus i höstmörkret.

November är här, höstens sista månad. Om mindre än fyra veckor tänder vi första ljuset i adventsljusstaken och sedan är även julen kommen. Det går verkligen undan. Årets två sista och juligaste månader är nu vad som kvarstår.

Höstkylan tittar förbi med jämna mellan rum också. Jag vet inte hur många gånger jag vrider på reglaget på elementet varje dag. Den pendlar mellan tvåan och trean. Jag sitter på kvällen och småfryser med reglaget på trean, går och lägger mig och vrider ner till tvåan då jag sover bättre i ett svalt rum och får för mig att trean inte är svalt nog, vaknar på morgonen därpå och har svårt att lämna den varma sängen och det tar emot att sätta ner fötterna på det kalla trägolvet.

För mig som gillar att gå barfota hemma skulle kanske golvvärme inte vara helt fel. Mina fötter är nog de som fryser mest. På Polarpumpen, som är duktiga på uppvärmning och värme generellt då dem säljer värmpepumpar, hittade jag en blogg med ett intressant inlägg om just golvvärme. Ni hittar inlägget här.

Den senaste tiden har temperaturen legat runt 10 grader men snart kan vi nog förvänta oss en riktigt bitande höstkyla tror jag, och så småningom kanske lite snö lagom till första advent. Mysiga vintertid!

Hur håller ni er varma i höst och vinter?
Följ mig på Instagram @johanna.berglund