22 augusti 2015

SC - Något ur grodperspektivJag, Amanda, Aina, Malin och Erica har en fotochallenge som vi kallar Saturday Challenge där vi varannan lördag tolkar olika teman med hjälp av våra kameror och våran kreativitet.

Veckans tema är: Något ur grodperspektiv

Nu är vi äntligen igång igen! Saturday Challenge är tillbaka och först ut är temat "Något ur grodperspektiv". Detta med grodperspektiv googlade jag och tyckte att det verkade intressant dock ville jag inte lägga mig ner i gräset då det var så högt (småkryp!!) men jag tycker ändå att jag lyckades få till en trovärdig vinkel. Eller vad säger ni?
21 augusti 2015

Rosa blommor

© Johanna Berglund, Canon EOS 60D + 60mm f/2.8 Macro USM
19 augusti 2015

Sol + natur = ♥

© Johanna Berglund, Canon EOS 60D + 60mm f/2.8 Macro USM

Idag kom jag äntligen ut med kameran i naturen för en stund. Det var ett perfekt ljus ute så jag tog mig en spontan promenad igenom skogsdungen alldeles här utanför mitt hem. Jag plåtade bland annat dessa guldkorn...

14 augusti 2015

Att se klartJag har, som ni säkert har märkt, skaffat mig glasögon. Detta skedde redan förra hösten men jag tror inte att jag direkt har skrivit så mycket om det. När, var, hur och VARFÖR? 

Jag har sedan högstadietiden sett sämre på avstånd och med åren har det långsamt blivit värre. Jag har under flera år haft behovet av att besöka en optiker men det har bara blivit framskjutet. Jag överlevde högstadiet men i gymnasiet hade jag det riktigt svårt med att se vad läraren skrev på tavlan, trots att jag satt längst fram.

Förra hösten när jag gick på folkhögskola (som jag sedan hoppade av) fick jag nog och bokade tid hos en optiker. "Domen" att behöva bära glasögon var såklart inte oväntad och nästan lite efterlängtad även om jag hade svårt för att vänja mig vid dem. Jag visste direkt att jag ville ha ganska stora brillor och valde, med hjälp av butikens personal och min syster, ett par "pilotglasögon" i guld.

Nu har det gått en tid, snart ett år, och glasögon ingår i min vardag. Jag har haft glasögon på hösten, på vinter, våren och sommaren. De har blivit en nödvändig accessoar som jag har lärt mig att trivas riktigt bra med. Men självklart har ibland tankarna trillat in på det där med linser, kanske till och med ögonlaser, för visst skulle det ibland vara skönt att bara slippa glasögonen och få se bra alltid. Detta är dock alldeles för tidigt för mig att fatta något beslut om känner jag men kolla upp sina alternativ kan man ju alltid göra.

Jag har kollat runt en stund och bland annat funnit Novius.se som är en ögonklinik i Stockholm. Det är främst ögonlaserbehandling jag funderat på men såg att dem erbjuder olika typer av behandlingar. Sen finns det många olika kliniker och man vill välja en som känns trygg. Har inte hört så mycket om Novius Ögonklinik men dem verkar ha fått goda omdömen.
Men jag måste erkänna att jag tycker det låter lite läskigt. Min pappa har gjort en laserbehandling så jag ska pumpa honom på lite info.

Använder ni glasögon eller linser? Har ni några erfarenheter om ögonlaser eller operationer?

Fjortonde augusti

© Johanna Berglund, Canon EOS 550D + 60mm f/2.8 Macro USM

14 augusti 2014 är en av de svåraste och känslostarkaste dagarna jag någonsin upplevt - dagen då Sixten togs ifrån mig. Jag är redan gråtfärdig, detta är fortfarande ett känsligt ämne för mig. Men jag har egentligen bara en sak att säga; fan vad jag saknar min stora, lilla, håriga, mjuka, nyfikna, älskade pälsboll! 
12 augusti 2015

NyklipptNu har det äntligen blivit av, jag har klippt av mig håret igen. Eller halva håret i alla fall. Jag kände att jag lika gärna kunde ta i lite då jag ändå (tydligen) bara klipper mig en gång om året.
Nu har jag dock skaffat mig behovet av att platta håret då jag har ett ganska vågigt självfall och det passar inte den nya längden riktigt. Men det är helt okej för jag stortrivs i min nya, plattade frisyr! Nu fattas bara lite ljusare slingor för att liva upp det hela lite sedan är jag nöjd.
11 augusti 2015

Evening sky

© Johanna Berglund, Canon EOS 60D + 60mm f/2.8 Macro USM

Spontana bilder på kvällens glödande himmel.
07 augusti 2015

Två nya dofter till jul

© Johanna Berglund, Canon EOS 60D + 60mm f/2.8 Macro USM

Förra helgen beställde jag två juldoftande produkter från Yankee Candle hos Lyko.se som jag häromdagen fick hämta på Posten. Det gäller att vara ute i god tid. Två dofter som är helt nya för mig men som jag redan efter första mötet är helt förälskad i. Båda två doftar helt underbart gott och mysigt och framförallt juligt. Dessa vill jag starkt rekommendera.

PS. Missa inte årets julkalender, det kommer eventuellt finnas en chans till en YC-vinst ;)
Följ mig på Instagram @johanna.berglund