2015/07/30

I ett regnväder

© Johanna Berglund, Canon EOS 60D + 55-250mm f/4-5.6 IS II

I natt har jag sovit med täcket långt uppe vid öronen i ett lite småkallt sovrum. Blir det inge mer sommar nu? För i år alltså. Jag hade hoppats få simma i Vänern i alla fall en gång till, men det verkar inte bli så. Men det gör detsamma egentligen, jag ser fram emot hösten ganska mycket så det gör inte så mycket om den kommer lite tidigare.

Idag tittar solen fram lite dock men det är molnigt och ingen sommarvärme, och jag har hört rykten om ännu mera regn under dagen. Höstväder alltså, tur att jag har mängder med doftljus att mysa till det med :)

Bilden är fotograferad från balkongen under en regnig kväll i juni.
2015/07/26

Makro i mammas trädgård

© Johanna Berglund, Canon EOS 60D + 60mm f/2.8 Macro USM

Bjuder på några färgsprakande blomsterbilder som jag fotograferade för någon vecka sedan när jag satt hundvakt hemma hos mamma.
2015/07/21

En minisemester i Halland

Instagram @JohannaEwaBerglund

I söndags åkte jag och pappa iväg på en liten minisemester där målet var att besöka Vallarnas friluftsteater och Gekås. Vi rullade hemifrån strax efter klockan nio på söndagsmorgonen och åkte mot Varberg där vi skulle bo på hotell över natten. Efter att vi hade handlat lite, checkat in och vilat oss en stund hoppade vi in i bilen igen för att åka och äta middag innan vi åkte vidare till Falkenberg och Vallarna. Vi kollade på Bröllop i Kikar'n och hade en väldigt rolig och minnesvärd kväll.

Måndagen var en riktigt påfrestande dag med shopping på (ett proppfullt) Gekås i Ullared och ytterligare en lång bilresa, hemresan, med bilköer. Men det var skönt att komma hem, riktigt skönt...
2015/07/14

Bloggdesigntisdag | Länka header till startsidan
Att ha en header som länkar till startsidan är att rekommendera. Detta är för oss Blogger-användare oftast en självklarhet då denna funktion för det mesta ingår i designmallen, oavsett om du laddar ner en eller använder en av portalens egna mallar, men för Blogg.se-användare är det inte lika vanligt. Det fixar du enkelt till såhär:

Gå in i kodmallarna (detta ska göras i alla kodmallar om det finns möjlighet) och leta upp din header. Troligtvis heter det något med just header, <div id="header"></div> eller <header></header>. Det du ska göra är att lägga en länk runt headern, så att det ser ut såhär:

<a href="{{ blog.url }}"><div id="header"></div></a>

Eller såhär:
<a href="{{ blog.url }}"><header></header></a>

Svårare än så är det inte. Lycka till!
2015/07/08

DesignuppdateringEn spontan uppdatering av bloggens design fick det bli och självklart så måste jag dokumentera och skriva om detta. Ny header, ny bakgrund och nya färger, annars ser det ut som vanligt. Men jag är nöjd. Ljust, stilrent, somrigt och fräscht. Vad tycker ni?
Följ mig på Instagram @JohannaEwaBerglund