24 maj 2015

Cause it's your time to fly

© Johanna Berglund, Canon EOS 60D + 55-250mm f/4-5.6 IS II
22 maj 2015

Lite torsdagslyx

© Johanna Berglund, Canon EOS 60D + 60mm f/2.8 Macro USM

Här kommer lite bilder från gårdagen då jag äntligen tog med mig kameran ut helt spontant och utan några planer på vad eller vart jag skulle fotografera. Jag cyklade ner till affären och mötte upp Virre där vi köpte oss en varsin glass innan vi rullade vidare till stranden. Vi satte oss i solen och åt glass och lyssnade på vågorna. Sedan tog jag en runda med kameran. Dock blåste det en del så det blev ingen långvarig vistelse.

Tänka sig, det är maj och jag använder (vissa dagar) samma jacka som jag använde i december...
21 maj 2015

Throwback Thursday: YOHIO, Karlstad 2013

© Johanna Berglund, Canon EOS 550D + 70-200mm f/2.8
20 maj 2015

Att designa fansites


Att designa fanbloggar, eller fansites, är något jag gör väldigt gärna och jag testar nya stilar näst hela tiden. Jag arbetar på ett helt annat sätt med färger och former än när jag skapar vanliga bloggdesigner och det får mig att känna mig mer kreativt tillfredsställd.

Under den senaste tiden har tre fansites fått nya utseenden skapade av mig och de tänkte jag presentera för er nu.
Den ena är PLL Fansite, en Pretty Little Liars-blogg som jag själv är delägare och bloggare på tillsammans med min bloggvän Johanna. Klicka på bilden för att besöka bloggen.Johanna driver även en Teen Wolf-blogg samt en Lucy Hale-blogg som hon har bett om min hjälp att få designade. TW-bloggen fick äran att bli den första bloggen som jag testade att göra en fullsize header på, det ni! Mitt nästa mål är att kunna skapa sådana headers på Blogger också... Klicka på bilderna för att besöka respektive blogg.
19 maj 2015

Före & Efter IIINu kändes det som att det var dags igen för ett före & efter-inlägg. Jag älskar sådana här inlägg, det är så roligt att se hur andra redigerar och ger liv åt sina bilder. Håller ni inte med?
Före-bilderna har genomgått en liten justering av ljuset i DPP och efter-bilderna är slutresultatet efter en vända i Photoshop.
15 maj 2015

Ny bloggdesign


Häromdagen påbörjade jag en ny design till bloggen och passade även på att ta mig en riktig funderare över vilken inriktning jag egentligen vill ha på min blogg. Foto och design är huvudämnena, det har det egentligen varit hela tiden men design-delen har fallit bort mer och mer. En del vardag kan såklart förekomma. Film och serie blir det inte så mycket mer utav utan jag vill ha en ganska renodlad foto & design-blogg med inslag av vardag och sedan blir alla andra inlägg bara en eventuell liten bonus.

Jag hoppas att bloggdesignen fungerar som den ska för er. Den ska se ut som på bilden ovan ungefär. Jag har testat och godkänt den i Chrome på en 21,5" skärm och i Safari på en 13" skärm. Mejla annars gärna en screenshot till mig. Att bakgrunden inte hamnar rätt i mobil eller på surfplatta är jag medveten om men jag är inte så haj på mobilanpassning ännu. Dock tror jag att de flesta läser bloggar på en dator.

Nytt färgtema. Lite tråkig headerbild men den kan eventuellt snart bytas ut, kanske. Dropdown-meny som vanligt men nu med en liten omkastning av kategorier och nya länkar. Under "Shop" hittar ni designbeställningen. Annars är mycket som förut.
Vad tycks?
04 maj 2015

Det ena eller det andra?

© Johanna Berglund, Canon EOS 60D + 60mm f/2.8 Macro USM

Kaffe eller Te
Svart eller Vitt
Bok eller Film
Hav eller Pool
Sommar eller Vinter
Choklad eller Vanilj
Sola eller Bada
Ringa eller Sms:a
Dag eller Natt
Spara eller Slösa
Nikon eller Canon
02 maj 2015

SC - BöckerJag, Amanda, Aina, Malin och Erica har en fotochallenge som vi kallar Saturday Challenge där vi varannan lördag tolkar olika teman med hjälp av våra kameror och våran kreativitet.

Veckans tema är: Böcker

Denna vecka återanvänder jag en bild som jag använt till SC förut, för lite mer än ett år sedan. Jag hade en idé för en bild men energin fanns inte riktigt på plats denna lata helg så jag fuskar lite.
Min bild föreställer en hög med gamla böcker :)
Följ mig på Instagram @johannaewa.se