29 mars 2015

Missa inte mina gratisdesigner!Oj, så tyst det blev här då. Över två veckor utan uppdatering, det var ju inte riktigt planerat... Det känns verkligen som att det är dags att vända skutan och försöka komma tillbaka till bloggen nu. Men i det här inlägget hade jag inte tänkt tjata om det utan om något helt annat. Jag tänkte att det var på tiden att jag återigen tipsade er om min gratissida. Ni har väl inte glömt bort den?

Johannas freebies lägger jag upp bloggdesigner och bakgrundsbilder för nedladdning och det är så klart helt gratis att ta del av sidans innehåll, så länge man följer reglerna vill säga. Jag lägger endast upp gratisdesigner för Blogg.se-användare just nu men bakgrunderna kan användas av alla. Jag funderar även på att börja lägga upp ikoner för t ex. Bloglovin', Facebook osv. Vad sägs om det?

13 mars 2015

I år satsar jag på makro

© Johanna Berglund, Canon EOS 60D + 60mm f/2.8 Macro USM

Jag längtade så mycket efter makrofotografering i naturen att jag i tisdags gav mig ut med kameran i jakt på vårtecken, allra helst blommor. Några vårblommor fick jag dock inte syn på och fick nöja mig med att fota mossa på trädstammar istället. Grönt och härligt var det i alla fall. Jag längtar efter att krypa bland blommor och blad, och gärna lite insekter. Det ska jag göra massor i år.

Färgsprakande, kontrastfyllda makrobilder
03 mars 2015

Sight of Spring

© Johanna Berglund, Canon EOS 60D + 60mm f/2.8 Macro USM

Tänk att vi redan är inne på årets tredje månad. Mars. Årets första vårmånad. Jag hoppas på lite makrofotografering i naturen snart och väntar för fullt på att blommor och andra vårtecken så titta upp. Solen lyser i alla fall och vädret känns "vårigare", det är en bra början.


© Johanna Berglund, Canon EOS 60D + 17-50mm f/2.8

Såhär års brukade krokusarna kika fram som jag hade i trädgården utanför mitt gamla hem. Jag saknar dem. Men den här månaden pryder dem i alla fall min almanacka.
Följ mig på Instagram @johannaewa.se