lördag 12 december 2015

Julkalender 2015 - Lucka 12


12. RECEPT - Risbräck
Idag kommer ett recept på något riktigt smarrigt, nämligen risbräck. Jag har redan gjort en sats med både vit och mjölkchoklad men planerar att göra mer. Så gott!

Ingredienser
200 g choklad (mörk, ljus eller vit)
4 dl puffat rostat ris

Tillvägagångssätt
Häll upp det puffade riset i en bunke. Smält chokladen i ett vattenbad och häll över riset. Blanda ihop och klicka ut i formar eller lägg ett bakplåtspapper i en form och häll ut smeten i formen om du hellre vill skära din risbräck i bitar.
Låt stelna på ett svalt ställe, till exempel i kylen.
Skär risbräcken i bitar om det behövs och förvara den svalt.



Mina formar är en aning större än knäckformar. Perfekt storlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar