31 december 2014

Gott nytt + Nyårslistan


Dags att summera mitt år med den årliga nyårslistan:
Man kan nästan säga att jag har gjort en egen lista i år. Det är samma lista som tidigare år men jag har tagit bort några frågor som jag inte kände att jag ville eller kunde svara på samt lagt till några nya som jag tyckte kunde vara roliga att ha med.
Gott nytt år!


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag skaffade leg (tidigare har jag bara haft pass) och glasögon, skrev in mig på Arbetsförmedlingen och köpte en symaskin, bland annat.

Vilka länder besökte du? Inga, höll mig hemma i Sverige hela året.

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 14 augusti... Sixten ❤

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Jag bjöd in familjen på tårta och glass och fick presenter.

Bästa köpet? Symaskinen, vinterjackan, julklapparna och mellandagsfynden.

Vad spenderade du mest pengar på? Kläder, julklappar och mat.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Mina julklappar överraskade och glädje mig väldigt mycket. Materiellycka!

Bästa låtarna från 2014? All About You - Hilary Duff, Get 'Em Up - Nickelback, Cheerleader - Omi.

Bästa filmerna från 2014? Noah, The Veronica Mars Movie och Divergent.

Vilka serier/ TV-program kollade du på under året? Chicago Fire, Pretty Little Liars, Game of Thrones, The Vampire Diaries, The Originals, Teen Wolf, Orange Is the New Black, Stargate Atlantis och Chuck.

Är det något du saknade 2014 som du vill ha år 2015? En inkomst, fotoinspiration och bloggflyt.

Har du några nyårslöften? Jag har inga direkta nyårslöften, däremot har jag några mål/ riktlinjer inför det kommande året. Bland annat att träna, minska godisintaget, fota och blogga mer och hålla en positiv inställning till livet och vardagen, det blir så mycket lättare att må bra då. Och skaffa ett jobb.

Vad ser du mest framemot med år 2015? Ny bostad och nya fotoäventyr.
30 december 2014

Månadernas favoritbild 2014


- Dålig fotomånad, ingen favoritbild -


- Dålig fotomånad, ingen favoritbild -

Vilken bild gillar du mest?
28 december 2014

Före & efter - Hilary Duff


Jag testade några redigeringar idag på googlade bilder på Hilary Duff. Här ovan är en av bilderna - i original, redigering i färg och redigering i svartvitt. Jag älskar den svartvita bilden. Bilden passar så perfekt till min redigering! Jag gillar svartvita bilder mycket överlag, speciellt matta bilder men med mycket kontrast.

Vad tycks om redigeringen?.. eller redigeringarna?
Vill ni se fler bilder?
27 december 2014

Ny design inför det nya året


Stilrent med svart, grått och vitt. I vanlig ordning kände jag ganska snabbt för att städa bort julen här på bloggen så jag påbörjade en ny bloggdesign igår och avslutade den idag. Jag har ganska länge varit intresserad av att ha en design med det här upplägget, ända sedan jag skapade en gratisdesign i den här stilen (den finns dock inte att ladda ner ännu) för att vara exakt. Samtliga navigeringsfunktioner kvarstår; kategorier och länkar i headern och arkivet i footern.

Vad tycks om bloggens nya design?
25 december 2014

Min jul


Fyra bilder som sammanfattar min jul ganska bra. Jag har ätit en massa gott, myst med levande ljus, film och TV och öppnat julklappar, och träffat familjen. Och vet ni vad, tomten har ju sålt sitt hus och var därför lite extra generös med klapparnas värde i år. Jag fick både en ny mobil, Sony Xperia Z2 och en ny stationär dator! Gissa om jag är glad. Jag fick även Medium säsong 6, julkalendern Mysteriet på Greveholm 2, en speldosa med snurrande snögubbar, en fleecefilt, en bakform formad som en tomte, en parfym, en topp, ett ämnesblock som jag nog ska samla mina recept i och en Aladdins jubileumsask. Jag är så nöjd. Hela julen har hittills varit toppen, lugn och onyttig, precis som julen ska vara.

Hur var ditt julfirande?
24 december 2014

Merry Christmas


Önskar er alla en riktigt god jul! Hoppas ni får en riktigt fin och mysig dag!

Julkalender 2014 - Lucka 24, God jul!


Tävling: Vinn en valfri bloggdesign
God jul på er allihopa! Nu är vi framme vid julkalenderns sista lucka och som vanligt avslutar vi med en tävling där en valfri bloggdesign står på spel. Vill Du ha en ny design till din blogg inför det nya året? Om du bloggar på Blogg.se eller Blogger så kan detta priset bli ditt.

Delta i tävlingen genom att kommentera varför du vill vinna. Lämna även din mejladress.

Du kan även länka tävlingen på din blogg, Instagram eller Facebook för ett plus i kanten. Meddela i kommentaren om du gör något av detta.

Vinnaren presenteras på söndag den 28 december.
23 december 2014

Julkalender 2014 - Lucka 23


ELF (Will Ferrell, James Caan, Bob Newhart, Zooey Deschanel, Edward Asner)

BETYG: 4 av 5| KOMMENTAR: En riktigt mysig och rolig julfilm.


Komedi
"En julafton för länge sedan fick jultomten en överraskning när han återvände till Nordpolen... ett litet barn från ett barnhem hade krypit ner i julklappssäcken. Buddy adopterades av en godhjärtad tomtenisse som uppfostrade honom i sann nisseanda. Men när man är tre gånger så stor som alla andra och usel på paketinslagning är det inte lätt att känna att man platsar i nissarnas värld."
22 december 2014

Julkalender 2014 - Lucka 22


Typsnittstips: Mina favoriter
I dagens lucka tipsar jag om ytterligare några fina typsnitt att använda i till exempel Photoshop. Denna gången är det några av mina absoluta favoriter som det tipsas om! Alla typsnitt finns att ladda ner på Dafont.com, sök bara på typsnittets namn och välj "Download".

21 december 2014

Julkalender 2014 - Lucka 21


Tävling: Vinn ett The Hunger Games-halsband
Nu är det inte långt kvar till julafton minsann! I den sista adventstävlingen kan en person vinna ett guldhalsband med en härmskrika inspirerat från The Hunger Games-filmerna. Halsbandet kommer från Akiboom Design.

Delta i tävlingen genom att berätta i kommentarsfältet vem du skulle överraska med halsbandet eller om du skulle behålla det själv. Lämna även din mejladress.
Jag hade hållit halsbandet för mig själv.

Du kan även länka tävlingen på din blogg, Instagram eller Facebook för ett plus i kanten. Meddela i kommentaren om du gör något av detta.

Vinnaren presenteras nästa söndag den 28 december.
Vinnaren av ögonskuggspaletten är Josefine. Kolla din mejlinkorg!

Dags för julklapp nr. 3 att delas ut.
20 december 2014

Julkalender 2014 - Lucka 20


KURT OLSSONS JUL (Lars Brandeby, Hans Wiktorsson, Ulla Skoog, Anki Rahlskog) 

BETYG: 3 av 5 | KOMMENTAR: En mysig julkalender med musikvideos, reportage, lucköppning och klipp från familjen Olssons julstök. Musiknumrena med damorkestern är mina favoritdelar.


Julkalender 1990
"På gården som tillhört Kurt Olssons farfars farfars far, har man satt upp en studio i ladan bland boskapen. Härifrån sänder Kurt, med hjälp av sin hunsade assistent Arne, spännande reportage och massor med tips hur man gör julpynt själv.
Eftersom Kurt inte tror på tomtar så får stackars Arne skulden för allt det konstiga som händer. Damorkestern är förstås med och spelar julsånger och rocklåtar som Kurt sjunger.
Då och då blir det besök i det Olssonska hemmet där julfirandet och där Kurt Olsson inte drar sig för att öppna andras julklappar - före julafton."
19 december 2014

Julkalender 2014 - Lucka 19


Bloggtips: Min Glittriga Jul
Värmlänningen Denise driver, precis som jag, en julblogg och den tänkte jag tipsa om idag. På Min Glittriga Jul delar Denise med sig av sin jul och allt vad det innebär. Förberedelser, julbak, pynt och mycket mer.

Missa inte denna mysiga blogg, klicka in dig HÄR.

Bilder från Denises blogg.
18 december 2014

Julkalender 2014 - Lucka 18


Fototips: Earthy Tones Photoshop Action
I dagens lucka finner vi ytterligare ett tips på en action till Photoshop som är kalenderns sista. Earthy Tones är en varm och jordnära redigering, precis som man kan höra på namnet, och helt i min smak.

Earthy Tones Photoshop Action här.
Utan | Med
17 december 2014

Julkalender 2014 - Lucka 17


Nedladdningstips: Julbelysning
I dagens lucka finner vi julbelysning till våra simmars hus. Jag älskar att julpynta i Sims i juletid och om Du också gör det så är detta ett tips för dig.
Julbelysningen finns att ladda ner hos TSR; HÄR.

16 december 2014

Julkalender 2014 - Lucka 16


EN JULSAGA (Jim Carrey, Colin Firth, Daryl Sabara, Sage Ryan, Steve Valentine)

BETYG: 3 av 5 | KOMMENTAR: En fin men märklig film. Jag har aldrig riktigt förstått grejen med allt som händer i den dock, det känns lite överspelat mellan varven. En film jag kan se igen men ingen större favorit.


Animerat, Familj, Disney 
"Charles Dickens älskade saga är tillbaka i en ny, magisk version - Disneys En Julsaga, där huvudrollen spelas av Jim Carrey. Det hjärtevärmande och högtflygande äventyret tar sin början när tre spöken tar den snåle och girige Scrooge på en oväntad resa, där han snart upptäcker den sanna meningen med julen. Låt den rörande historien bli en del av din jultradition och sprida glädje och värme nu och i framtiden."
15 december 2014

Julkalender 2014 - Lucka 15


Typsnittstips: Jul
I dagens lucka tipsar jag om några fina typsnitt passande för julen att använda i till exempel Photoshop. Alla typsnitt finns att ladda ner på Dafont.com, sök bara på typsnittets namn och välj "Download".

14 december 2014

Julkalender 2014 - Lucka 14


Tävling: Vinn en ögonskuggspalett
Den tredje advent är här och advent är lika med tävling. I den här tävlingen kan en person vinna en palett med ögonskuggor. En perfekt julklapp att ge bort eller att behålla själv.

Delta i tävlingen genom att berätta i kommentarsfältet vem du skulle överraska med paletten eller om du skulle behålla den själv. Lämna även din mejladress.
Jag hade gett paletten till min syster, hon gillar ögonskuggor.

Du kan även länka tävlingen på din blogg, Instagram eller Facebook för ett plus i kanten. Meddela i kommentaren om du gör något av detta.

 Vinnaren presenteras nästa söndag i nästa tävling.
Vinnaren av Yankee Candle-paketet är Emelie med mejladressen; emelie_ida@hotmail.com. Kolla din inkorg!

Dags för julklapp nr. 2 att delas ut!
13 december 2014

Julkalender 2014 - Lucka 13


Recept: Ischokladpraliner med apelsinkrokant

75 gram kokosfett
150 gram ljus blockchoklad
200 gram Marabou Apelsinkrokant

1) Smält samman kokosfettet och blockchokladen i en kastrull på låg temperatur eller i ett vattenbad. Gör samtidigt samma sak med apelsinkrokanten i en egen kastrull.
2) Fyll pralinformarna ca 2/3 delar med ischokladsmeten och fyll sedan resten med apelsinkrokanten.
3) Ställ in i kylen och låt stelna. Förvara sedan pralinerna svalt.

Dessa var mycket uppskattade i min familj förra julen! Önskar er en trevlig Lucia!
12 december 2014

Julkalender 2014 - Lucka 12


Bloggtips: Snigelcancerssims
Halva julkalendern har passerat och idag delar jag med mig av ett av mina bästa bloggtips inom The Sims 3-kategorin. Ronya driver simsbloggen Snigelcancerssims där hon bland annat lägger upp inlägg om sina simsfamiljer, bilder på nya simmar och nya hus och så lägger hon även upp en del skapelser för nedladdning. Jag älskar att besöka denna bloggen med alla superfina och detaljerade simmar och inredningen i husen är alltid så inbjudande. Och som pricken över i:et är alla bilder alltid i hög kvalité.

Ge denna fantastiska blogg ett besök HÄR.

Bilder från Ronyas blogg.
Följ mig på Instagram @johannaewa.se