28 augusti 2014

Throwback Thursday - Tossebergsklätten 2013

© Johanna Berglund, Canon EOS 60D + 17-50mm f/2.8
21 augusti 2014

En bitter vecka


Nästan hela första skolveckan har nu passerat och jag har ärligt talat aldrig haft så tråkigt i hela mitt liv.
De första skoldagarna ha bestått utav upprop, information, schema och aktiviteter, och inte är det några roliga aktiviteter som passar alla heller. Fy för de första veckorna när vi "bara ska lära känna varandra", jag vill studera för det är därför jag går till skolan, jag vill inte spela fotboll, brännboll eller grilla korv i regnet. Från och med vecka 36 börjar vi gå efter våra individuella scheman tror jag. Jag längtar!

Så, för att sammanfatta; Jag har överlevt de första dagarna i skolan men jag har inte haft vidare roligt. Kan det bero på att detta var min första vecka på över fem år utan Sixten? Ja, kanske. Jag har känt stor sorg över att förlora honom på det sättet. Åh, vad jag saknar min bebis! Jag åkte även på en ögoninflammation helgen innan skolstart och gick på uppropet med ett rött och svullet öga som fick mig att hålla mig i bakgrunden, det var inte så lyckat.

Jag måste fokusera på något jag tycker om så nu är jag tillbaka och bloggar igen!
xo
Nej, jag är inte så bitter, mest ensam.
15 augusti 2014

Att avsluta någon annans liv - Sov gott min ängel!


Jag trodde faktiskt inte att jag skulle behöva skriva ett sånt här inlägg, inte om Sixten.
Jag har varit väldigt frånvarande från bloggen den senaste tiden och anledningen till det är för att jag har haft många omtumlande känslor att ta itu med. Förra veckan började jag söka efter ett nytt hem åt min kanin Sixten och tanken av att behöva lämna bort honom (pga. flytt till lägenhet) tog mig hårdare än vad jag trodde att det skulle göra. Men så i måndags så upptäckte jag en stor knöl/ böld på Sixtens kind/ käke så på grund av oro för det höll jag mig också borta från bloggen. Igår var vi in med honom till veterinären och tyvärr så såg det inte så bra ut. Chansen fanns att han hade kunnat bli helt återställd men det skulle innebära risker och operation, sen så var han lite till åren också. Efter många tårar, tankar och diskussioner så tog jag det svåraste beslutet jag någonsin har behövt överväga, jag lät honom få sova och slippa mer smärta...

Just nu känns det som att jag aldrig kommer känna mig glad igen, och igår när jag kom hem utan min pälsboll var jag nära till en panikattack. Vad har jag gjort?! Jag försöker övertyga mig själv om att han har det bättre nu, utan sjukdomar, och att vi snart kommer ses igen. Men saknaden är så tung. Dock är jag glad över att jag fick ta farväl och jag är så tacksam för allt ljus han har givit mig under våra år tillsammans.

Vila i frid min älskade Sixten. Du är den finaste kaninen jag någonsin har haft, på alla sätt. Jag kommer aldrig att glömma dig. 
Du har förgyllt mina senaste fem år så mycket! Tack ❤

Sixten Berglund
29-04-09 - 14-08-14
10 augusti 2014

SC - Spontant

Jag, Amanda och Aina har en fotochallenge som vi kallar Saturday Challenge där vi varje lördag med hjälp av våra kameror tolkar olika teman.'

Veckans tema är "spontant". Jag tolkar temat med en bild som jag tog ganska så spontant under en av sommarens badvistelser som kameran fick följa med på. Enkel bild men jag gillar den. Gräs, strån och blommor är så roligt att fota!
07 augusti 2014

Throwback Thursday - Här växte farfar upp

© Johanna Berglund, Canon EOS 550D + 17-50mm f/2.8

Bilder från senaste besöket till farfars barndomshem, maj 2013. Jag, syrran och pappa hade med oss kameror och matsäck och spenderade en av majs första dagar i skogen. Det var en väldigt solig dag, därför fick bilderna bli svartvita.
02 augusti 2014

SC - Musik

Jag, Amanda och Aina har en fotochallenge som vi kallar Saturday Challenge där vi varje lördag med hjälp av våra kameror tolkar olika teman.'

Veckans tema är "musik". Till dagens utmaning väljer jag en bild på Linnéa Henriksson som jag tog under hennes framträdande på PIP för ca en månad sedan. Jag lyssnar inte på hennes musik men jag gillar bilden och tänkte att den skulle passa till temat.
Följ mig på Instagram @johanna.berglund