26 april 2014

SC firar 2 år!


I hela två år nu har jag, Aina och Amanda tolkat massa olika tema med hjälp av våran kreativitet och våra älskade kameror. I morgon fyller våran fotoutmaning Saturday Challenge två år men det känns som att det var igår som vi drog igång. Jag är väldigt glad och imponerad över att vi har lyckats hålla igång så länge och hoppas att vi kommer fortsätta ett bra tag till! SC ger min alltid en anledning till att fotografera även om inspirationen är låg vilket leder till att jag ofta får lära eller uppleva något nytt.
Dagen till ära så är detta inlägg nummer 100.
Jag antar att det betyder att jag trivs rätt bra på Blogger.
22 april 2014

Resting

© Johanna Berglund, Canon EOS 60D + 60mm f/2.8 Macro USM

Sixten igår. Njuter i solen!
21 april 2014

En plats i solen


Se så glad Sixten blev när han fick komma ut i solen idag. Haha. Nej, han tvättar sig bara såklart men det ser ut som att han gråter, man vet ju aldrig vem som kan skutta förbi så det är bäst att vara fin. Han är så hygienisk min lilla sötnos... oftast. Välkammad, social och alldeles underbar.


© Johanna Berglund, Canon EOS 60D + 60mm f/2.8 Macro USM
19 april 2014

SC - Påsk

'Jag, Amanda och Aina har en fotochallenge som vi kallar Saturday Challenge där vi varje lördag med hjälp av våra kameror tolkar olika teman.'

Veckans tema är "påsk". Påskafton idag så GLAD PÅSK på er!


16 april 2014

LÄNKBYTE - Princess Joe


Länkbyte med min fina bloggvän Johanna.
Klicka på bilden för att besöka hennes blogg som handlar mycket om vardag, foto, hästar, musik, tips och bloggdesign men även massa annat skoj!

15 april 2014

Ett stort steg framåt


Nu har jag tystat några munnar för en tid framöver. Förra veckan var jag till Polisen och skaffade nytt legitimation som var klart bara två dagar senare och igår gjorde jag ett besök på Arbetsförmedlingen. Detta har bland annat mina päron tjatat om länge. Nu är jag i alla fall inskriven och på tisdag ska jag börja skolan igen. Yes, jag hoppar av Komvux för att gå en studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF-kurs) i 12 veckor. Eller det blir snarare 10 veckor för mig då jag kommer in i andra intagningen. Jag kommer få pengar under tiden vilket känns jätteskönt då jag har levt utan någon som helst inkomst en tid nu. Min fd. styvsyster Sanna går också där så det känns extra roligt.

Idag har jag skrivit ett CV och ska även knåpa ihop ett personligt brev sedan är jag ganska så redo för arbetslivet. Men först, en cykeltur med lillebror!
14 april 2014

Vår vid strandpromenaden

© Johanna Berglund, Canon EOS 60D + 17-50mm f/2.8
12 april 2014

SC - Sand


'Jag, Amanda och Aina har en fotochallenge som vi kallar Saturday Challenge där vi varje lördag med hjälp av våra kameror tolkar olika teman.'

Veckans tema är "sand". Bild från igår, den enda regnfria dagen på hela veckan. Kewin skulle såklart doppa fötterna men det blev i alla fall en bra bild, lite somrig sådär :)
07 april 2014

Måndagens ärenden

johannaewaberglund @ instagram
Hej!
Nu är jag äntligen hemma efter en dag med massa ärenden och fönstershopping. Jag har varit till Polisen och fixat ett nytt legitimation, mitt gick ju ut så lägligt på min 20-årsdag förra sommaren. Fotot blev inte vackert kan jag säga men det får duga. Efter det åkte jag och min syster till Bergvik för att käka, fika och shoppa lite. Jag fick med mig ett par nya mjukisbyxor och en BH hem, mycket välbehövligt. Annars så fönstershoppade jag mest.

Nu ska jag ut och mata Sixten sedan ska syrran fixa mina naglar.
06 april 2014

Gratis bloggdesigner


Nu har jag börjat med nedladdningsbara gratisdesigner igen och först ut är denna stilrena design med breda inlägg och mycket enkel sidomeny. Jag kommer inte att lägga upp alla designer här på bloggen utan har skapat en Tumblr där jag lägger upp alla mina fria downloads. Det kommer att finnas gratis bloggdesigner till Blogg.se och Blogger samt bakgrunder.

BESÖK SIDAN HÄR.

Några utav gratisdesignerna kommer att finnas i en julversion också. De är främst avsedda för mina fina julbloggskollegor men kan så klart användas av alla.
05 april 2014

SC - Vårkänslor

'Jag, Amanda och Aina har en fotochallenge som vi kallar Saturday Challenge där vi varje lördag med hjälp av våra kameror tolkar olika teman.'

Veckans tema är "vårkänslor". Jag kröp lite i gräset tidigare i veckan när jag fotade min headerbild och bilderna i detta inlägget men även lite blommor hamnade i fokus. Dessa blommor är stammisar i våran trädgård, de ploppar upp i stora mängder varje år.
04 april 2014

Veronica

© Johanna Berglund › Canon EOS 60D + 50mm f/1.8 II

Bild på min syster från i höstas. Om du följde min gamla blogg så har du sett den förut men nu har det fått en ny redigering.
03 april 2014

Serielista | 22 frågor om Ghost WhispererVad är det bästa med Ghost Whisperer? Trost att nästan varje avsnitt handlar om samma sak, spöken och att hjälpa de över till andra sidan, så är det ändå en ganska händelserik serie med mycket kärlek, drama, spänning och tårar. I love it!
Favoritsäsong? Alla, men om jag måste välja en så väljer jag säsong 5.
Favoritavsnitt? 4x18, 4x19, 5x01, 5x22.
Favoritögonblick? När Jim/Sam kommer ihåg att han är Jim ♥

Favorit bland de kvinnliga karaktärerna? Melinda Gordon.
Minst favorit bland de kvinnliga karaktärerna? Melinda's mamma.
Favorit bland de manliga karaktärerna? Jim Clancy.
Minst favorit bland de manliga karaktärerna? Bedford.
Favoritpar? Jim & Melinda.
Person du saknade mest i serien? Andrea. Hon var en favorit i säsong 1, vart så chockad och ledsen när hon dog...
Favoritplats i Grand View? Melinda's butik, så fin!
Favoritvänskap? Melinda & Andrea, sedan Melinda & Delia efter att Delia accepterat Melinda's gåva.
Favoritcitat?

"If you can believe in happiness the way you believe in bad things you will find it." - Melinda

Favorit bland de kvinnliga skådespelarna? Jennifer Love Hewitt.
Favorit bland de manliga skådespelarna? David Conrad.
Bästa gästskådespelaren? Hilary Duff.
En scen som fick dig att gråta? När Andrea dog, när Jim dog, när Jim kom tillbaka, när Melinda blev gravid, nästan alla gånger när någon ska gå över till andra sidan... Jag har gråtit mycket till den här serien.
Roligaste karaktären? Professor Payne.
Något du önskar att det aldrig hände? Att Jim och Andrea dog.
Snyggaste kvinnan? Melinda. Älskar att hon alltid är så "uppklädd".
Snyggaste mannen? Jim.
Något du hoppades skulle hända innan serien slutade? Att Jim och Melinda fick barn, och det hände ju till slut!
Frågor: Jag | Bilder: Googlade | I nästa lista: One Tree Hill
01 april 2014

Kodak Retinette & Zeiss Ikon Nettar

© Johanna Berglund › Canon EOS 60D + 60mm f/2.8 Macro USM

Det blev en tur ut med kameran idag, allihopa. Jag skulle fota vårblommor och tänkte gör det hela lite roligare med en rekvisita, fast det blev två. Jag älskar dessa kameror, speciellt den stora. De är då jäkla snygga! Vilken bild gillar du bäst?

Mo Hotta Mo Betta

Ny låt och video från 
The Baseballs 
nya album Game Day
Följ mig på Instagram @johannaewa.se