09 december 2014

Julkalender 2014 - Lucka 9


JULPUSSAR & STJÄRNSMÄLLAR (Michaela Berglund, Ronn Elfors, Emilie Gjers, Mona Seilitz, Per Oscarsson)

BETYG: 3 av 5 | KOMMENTAR: Denna mysiga, gamla julkalender hade jag stora förhoppningar på inför min första titt. Och jag blev inte besviken, tvärt om. Kalendern innehåller en massa snö och julmusik och även en del stämning. Men trots detta kan jag inte ge kalendern mer än en trea då vissa skådespelares skådespeleri inte är den bästa och för att julaftonsavsnittet gjorde mig väldigt besviken som bestod av endast ett långtråkigt julspel och inget traditionellt julfirande. Synd, det hade varit pricken över i:et.

- Kalender finns inte att se online -

Julkalender 1986
"I Stockholm bor konstnären Paul tillsammans med sin familj, bestående av hustru Gloria och dottern Erika. Paul försöker sälja sina tavlor men lyckas inte, istället vill konsthandlaren köpa en kopia av en Rubensmålning som han har målat, Paul är tveksam men han behöver pengarna och får bra betalt så han låter sig övertalas. Men handlarna visar sig vara skurkar som tänker sälja tavlan som en äkta Rubenstavla. När Paul inser det stjäl han tillbaka tavlan och nu gäller det att försvinna fort, med skurkarna hack i häl. Familjen packar ihop och åker till Pauls barndomshem i Busnäs.

I Busnäs blir Erika snabbt kompis med pojken Jesper, vars mamma Marianne äger byns enda café, och Emelie, en flicka som bara bor hos dem för att uppleva en vit, lantlig jul. Tillsammans upplever Erika, Jepser och Emelie en massa spännande händelser och mysterier som inbegriper till exempel tjuvar, gamla kyrktorn, häxor i nutiden, om man kan baka lussebullar, utan att veta hur det går till samt en massa andra julförberedelser och upptåg."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ mig på Instagram @johanna.berglund