15 augusti 2014

Att avsluta någon annans liv - Sov gott min ängel!


Jag trodde faktiskt inte att jag skulle behöva skriva ett sånt här inlägg, inte om Sixten.
Jag har varit väldigt frånvarande från bloggen den senaste tiden och anledningen till det är för att jag har haft många omtumlande känslor att ta itu med. Förra veckan började jag söka efter ett nytt hem åt min kanin Sixten och tanken av att behöva lämna bort honom (pga. flytt till lägenhet) tog mig hårdare än vad jag trodde att det skulle göra. Men så i måndags så upptäckte jag en stor knöl/ böld på Sixtens kind/ käke så på grund av oro för det höll jag mig också borta från bloggen. Igår var vi in med honom till veterinären och tyvärr så såg det inte så bra ut. Chansen fanns att han hade kunnat bli helt återställd men det skulle innebära risker och operation, sen så var han lite till åren också. Efter många tårar, tankar och diskussioner så tog jag det svåraste beslutet jag någonsin har behövt överväga, jag lät honom få sova och slippa mer smärta...

Just nu känns det som att jag aldrig kommer känna mig glad igen, och igår när jag kom hem utan min pälsboll var jag nära till en panikattack. Vad har jag gjort?! Jag försöker övertyga mig själv om att han har det bättre nu, utan sjukdomar, och att vi snart kommer ses igen. Men saknaden är så tung. Dock är jag glad över att jag fick ta farväl och jag är så tacksam för allt ljus han har givit mig under våra år tillsammans.

Vila i frid min älskade Sixten. Du är den finaste kaninen jag någonsin har haft, på alla sätt. Jag kommer aldrig att glömma dig. 
Du har förgyllt mina senaste fem år så mycket! Tack ❤

Sixten Berglund
29-04-09 - 14-08-14

3 kommentarer:

 1. Jag grät när jag läste det här inlägget.. Men du har nog rätt i att han har det bättre nu. Stay Strong ♥

  SvaraRadera
 2. Men usch, vad hemskt! :(
  Han har det nog bättre nu, precis som du skrev och han var nog lycklig över att ha dig som matte ♥

  SvaraRadera
 3. Men usch vad tråkigt :( Vi hade också en kanin förut som fick en sådan där kaninböld, det var inte alls roligt. :(

  SvaraRadera

Följ mig på Instagram @johanna.berglund